Yandex Metrica
SON DAKİKA
Diyarbakır Anneleri'nin evlat hasretiyle geçen bir Anneler Günü daha!

Diyarbakır Anneleri'nin evlat hasretiyle geçen bir Anneler Günü daha!

Hain terör örgütü PKK tarafından dağa kaçırılan evlatları için HDP binasında oturma eyleminde olan aileler bir Anneler Günü'nü daha buruk geçiriyor.

Gündem

23.01.2024, 19:14

PKK tarafından dağa kaçırılan evlatları için 3 Eylül 2019'da HDP il binası önünde başlayan oturma eylemi 978. gününde devam ediyor.

2024 MANİSA-KÖPRÜBAŞI SEÇİM SONUÇLARI | 31 Mart 2024 Manisa-Köprübaşı'nda hangi... Haberi Görüntüle

35 AİLE EVLADINA KAVUŞTU

Salgın, kış, yaz demeden kararlılıkla eylemlerine devam eden aileler sayesinde 35 aile evladına kavuştu. Diğer ailelerinse umutlu bekleyişi sürüyor.

Seçime 11 büyükşehirle giren CHP'de panik yaşanıyor: İki il için... Haberi Görüntüle

BİR ANNELER GÜNÜ DAHA ÖZLEMLE GEÇİYOR

Bekleyiş sürerken Diyarbakır Anneleri'nin bir Anneler Günü daha evlatlarından ayrı geçiyor. Anneler evlatlarından gelecek güzel haberleri bekliyorlar.

Açılmasına gerek yok demişti: Muhafazakar seçmene şirin görünmek isteyen İmamoğlu... Haberi Görüntüle

'ACI VE KEDER'

Ellerinde fotoğraflarıyla evlatlarının yolunu gözleyen annelerden Necibe Çifçi,  tek isteğinin 6 yıl önce 16 yaşında dağa kaçırılan oğlu Rojhat'a kavuşmak olduğunu söyledi.

Oğlundan ayrı olduğu için Anneler Günü'nü buruk geçirdiğini belirten Çifçi, dağa kaçırılmadan önce oğlunun her Anneler Günü'nde kendisine çiçek ya da hediye aldığını belirtti.

Çifçi, ondan ayrı her Anneler Günü'nde oğlunun aklına geldiğini dile getirerek, oğluna kavuştuğunda Anneler Günü'nü mutlu ve huzurlu geçireceğini anlattı.

Oğluna seslenen Çifçi, "Oğlum yeter artık dön. Anneler Günü bizim için acı ve kederi ifade ediyor. Oğlum inşallah gelirsin de Anneler Günü'nde bana çiçek alırsın. İşte annen o gün mutlu olur. Sana sarılırım, seni öperim. İşte o gün annenin günü olacaktır." dedi.

107. ÖGG sınav sonuçları bugün mü açıklanacak? ÖGG sınav sonuçları... Haberi Görüntüle

'YANIMA GELİRSEN DÜNYALAR BENİM OLUR'

Oğlu Faruk için oturma eylemini sürdüren anne Rahime Taşçı da 8 yıldır oğlundan haber alamadığını, evladına kavuşana kadar eylemi sürdüreceğini söyledi.

Taşçı, oğlu yanında olmadığından her Anneler Günü'nü gözü yaşlı geçirdiğini anlatarak şu yürek burkan sözleri sarfetti:

"Anneler Günü'nde tüm çocuklar annelerinin yanında, ellerini öpüyor. Faruk benim yanımda değil, kokusunu alamıyorum. Anneler Günü'nde bana aldığı ayakkabı vardı, bu günde ondan bana kalan sadece odur. Oğlum benim için en büyük hediye sensin. Yanıma gelirsen dünya benim olur." 

Memur maaşları ne zaman yatacak? Memur maaşları bayramdan önce mi... Haberi Görüntüle

'GEL ANNENİN ELİNİ ÖP'

Anne Nadire Çakan da oğlu Muhammed için eylemi kararlılıkla sürdürdüğünü ifade etti.

Oğluna güvenlik güçlerine teslim olması çağrısında bulunan Çakan, "Anneler Günü'nde kim gelip elimi öpecek? Gel, annenin elini öp, annen de senin gözlerinden öpsün. Gel devlete teslim ol, devletimiz güçlü. Seni bekliyorum." ifadesini kullandı.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading