Yandex Metrica
SON DAKİKA
Diyar Galeria'da yeni skandal: 89 kişiye mezar olan spor salonunun izin belgesinin olmadığı ortaya çıktı

Diyar Galeria'da yeni skandal: 89 kişiye mezar olan spor salonunun izin belgesinin olmadığı ortaya çıktı

Kahramanmaraş merkezli depremlerde 89 kişiye mezar olan ve kolonlarının kesildiği öne sürülen Diyar Galeria'daki bir blokta yer alan spor salonunun açılış izninin olmadığı ortaya çıktı.

Gündem

23.01.2024, 20:34

Asrın felaketi Kahramanmaraş merkezli 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki depremlerde 1 bloku yıkılıp 89 kişiye mezar olan Diyar Galeria Sitesi'nde kolonlarının kesildiği iddiası ile sorulturma başlatılan spor salonlarının açışıl izin belgesinin olmadığı ortaya çıktı.

Firari Eylem Tok ve katil oğlu ABD'de görüntülendi! Keyifleri halleri... Haberi Görüntüle

DİYAR GALERIA 89 KİŞİYE MEZAR OLDU

Diyarbakır'ın Yenişehir ilçesinde 1999'da kentin ilk AVM'si olarak hizmete giren 4 katlı alışveriş merkezinin bir bloku Pazarcık merkezli ilk depremde yıkıldı. 128 daireden oluşan 8 katlı binada 89 kişi hayatını kaybederken 22 kişi ise yaralı olarak kurtuldu. Yıkılan blok ile ilgili yürütülen soruşturma kapsamında, AVM'nin altındaki spor salonunda üyelik kaydı bulunan M.K., tanık olarak dinlendi.

2024 MANİSA-SARUHANLI SEÇİM SONUÇLARI | 31 Mart 2024 Manisa-Saruhanlı'da hangi... Haberi Görüntüle

TANIK M.K. SPOR SALONUNUN GÖRÜNTÜLERİNİ TESLİM ETTİ

Tanık M.K. 5 yıldır spor salonuna gittiğini ve yapılan düzenlemelere şahit olduğunu söylerken şu ifadeleri kullandı:

Bunlardan bir kısmı; hatırladığım kadarı ile 2022'nin ortalarında bisiklet binme alanının oluşturulmasıydı. Bisiklet binme alanı tahminimce B Blok kısmında kalmaktadır. Harici olarak da kondisyon çalışma bölümünün oluşturulması şeklinde spor salonu içerisinde düzenlemeler yapıldı. Kondisyon çalışma alanı, tahminimce D Blok kısmında kalmaktadır. Bu işlemlerde herhangi kolon kesme faaliyeti olduğunu düşünmüyorum. Ancak sağlıklı incelemenin proje üzerinde yapılması uygun olacaktır. 2019'a ait spor salonunun içini baştan sona gösteren görüntülerin yer aldığı CD'yi de savcılığa teslim ettim.

Fenerbahçeli futbolcular ceza alacak mı, ne olacak? Osayi Samuel, Michy... Haberi Görüntüle

Hamza Dağ duyurdu: Sahada çok büyük bir ilgi görüyoruz! Haberi Görüntüle

SPOR SALONUNDA TEK BİR KOLON BULUNMUYOR

M.K. ifadesinin devamında ise şu şekilde konuştu:

Görüntüler incelendiğinde spor salonu içerisinde boyutlarını tam olarak bilmediğim, ancak olimpik standartlarda olduğunu düşündüğüm yüzme havuzu görülecektir. Bu kısımda hiçbir kolon yer almamaktadır. Aynı şekilde salonun orta kısmında yer alan salona giriş, üye kaydı ve restoran kısmının bulunduğu yerde de kolonun sadece giriş turnikelerinin bulunduğu yerde bir tane olduğunu hatırlıyorum. Restoran, blok olarak tam olarak emin olamıyorum ancak girişin orta kısmında yer alır. Ayrıca erkek soyunma odasının bulunduğu alan otoparka sınırdır. Burada da dolaplar yer almakla birlikte kolon olduğunu hatırlamıyorum. Tüm buralardaki kolonların olup olmadığı ya da yeterli sayıda olup olmadığı hususu CD'de yer alan görüntülerle proje çizimlerinin kıyaslanmasıyla ortaya çıkacaktır.

YDS sınavı ne zaman, hangi tarihte olacak? YDS sınav giriş... Haberi Görüntüle

Mahalledeki çocukları yıllarca istismar etmişti! Sapık sucu Metin Şenay hakkında... Haberi Görüntüle

İZİN BELGELERİ OLMADIĞI ORTAYA ÇIKTI

Diyar Galeria'da kolonlarının kesildiği öne sürülen alt kattaki spor salonuna ait havuzun görüntüleri ortaya çıkarken yaklaşık 2 metre derinliğindeki havuzun bulunduğu geniş alanda kolonların olmadığı belirlendi.

Soruşturma kapsamında Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü'ne yazı yazılarak, alt katta faaliyet gösteren iki spor salonu ile ilgili bilgi talep edildi. Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü'nce yapılan incelemenin ardından savcılığa gönderilen yazıda; spor salonlarının Özel Beden Eğitimi ve Spor Tesisleri Yönetmeliği'nin 6'ncı maddesi gereğince istenilen belgeleri tamamlamadıkları, bu nedenle 'Açılış İzin Belgesi' verilmediği ve üye bilgilerinin bulunmadığı belirtildi.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading