Yandex Metrica

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş: Mevlid Kandili'ni anma ve anlama gayreti içinde olacağız

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş: Mevlid Kandili'ni anma ve anlama gayreti içinde olacağız

7 Ekim Cuma gününü Cumartesiye bağlayan gecede Mevlid Kandili’ni idrak edeceğiz. Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, “Hazreti Muhammed’i (SAV) coşku, heyecan, muhabbet, şuur ve tefekkürle anma ve anlamanın gayreti içinde olacağız” dedi. Mevlid-i Nebi Haftası’nın bu yılki teması ise “Peygamberimiz, Cami ve İrşat”.

Gündem

23.01.2024, 22:13

Camiler ve Din Görevlileri Haftası ile aynı haftaya denk gelen Mevlid-i Nebi Haftası’nın bu yılki teması “Peygamberimiz, Cami ve İrşat” olarak belirlendi. Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Camiler ve Din Görevlileri Haftası ile Mevlid-i Nebi Haftası tanıtım toplantısında konuştu. 

Emlak üzerinden Türk vatandaşlığı alıyorlar! 11 yılda alınan konut miktarı dudak uçuklattı Emlak üzerinden Türk vatandaşlığı alıyorlar! 11 yılda alınan konut miktarı... Haberi Görüntüle

'MEVLİD KANDİLİ'Nİ ANMA VE ANLAMANIN GAYERTİ İÇİNDE OLACAĞIZ'

7 Ekim Cuma gününü cumartesiye bağlayan gecede Hazreti Muhammed’in doğumu olan Mevlid Kandili’nin idrak edileceğini söyleyen Erbaş, Mevlid Gecesi’ne yaklaşırken, Hazreti Muhammed’i coşku, heyecan, muhabbet, şuur ve tefekkürle anma ve anlamanın gayreti içinde olacaklarını vurguladı. Erbaş, “Onun bizlere mirası ve emaneti olan din hizmetini ve camilerimizi daha güçlü şekilde gündemimize alacağız. Camilerimizin işlevlerini gözden geçireceğiz ve camilerimize karşı sorumluluklarımızı yeniden hatırlayıp en güzel şekilde yerine getirmenin azmini kuşanacağız.” dedi.

MSB duyurdu: Sınırda 2 PKK'lı terörist teslim oldu MSB duyurdu: Sınırda 2 PKK'lı terörist teslim oldu Haberi Görüntüle

'OLUMSUZ ATMOSFERDEN KURTULUŞUN YEGANE YOLU SÜNNETİ HAYAT EDİNMEKTİR'

İnsanlığı çepeçevre kuşatan şiddet sarmalı ve kalpleri hançerleyen merhametsizliklerin dünyayı zindana çevirdiğini ifade eden Erbaş, şöyle devam etti: 

Üzülerek ifade etmeliyim ki belirsizliklerle dolu bu zorlu süreçte, İslam dünyası da yaşanan acılardan, travmalardan nasibini almakta, ideoloji, mezhep ve benzeri ayrıştırıcı tartışmaların sebebiyet verdiği karmaşanın, kaosun içinde bocalamaktadır. Barışın ve huzurun simgesi olan İslam ve onun müntesipleri, ne hazindir ki günümüzde savaş, terör, kargaşa, yoksulluk ve geri kalmışlık gibi sorunlarla anılır hale gelmiştir. Olumsuz atmosferden kurtuluşun yegane yolu Kur’an’ın övgüsüne mazhar olmuş Nebi’nin güzel ahlakını kuşanmaktır, onun sünnetini hayat edinmektir. Mevlid-i Nebi vesilesiyle bir kez daha hatırlamak gerekir ki alemlere rahmet olarak gönderilen Peygamber Efendimiz’in insanlığa takdim ettiği İslam’ın evrensel mesajlarını, yeniden layıkıyla dikkate almaya, hayata taşımaya, toplumumuzun her kesimine ulaştırmaya her zamankinden daha fazla muhtacız.

Orman Genel Müdürlüğü 170 sözleşmeli personel alacak! Tarım ve Orman Bakanlığı personel alımı başvuru şartları neler? Orman Genel Müdürlüğü 170 sözleşmeli personel alacak! Tarım ve Orman... Haberi Görüntüle

'BİZE DÜŞEN EN BÜYÜK SORUMLULUK İNSANLIK İÇİN HAYIRLI NESİLLER YETİŞTİRMEKTİR'

Hz. Muhammed’in risalet görevinde İslam’ı insanlara anlatma vazifesinde en güçlü mekanın mescitler olduğunu anımsatan Erbaş, “Bugün bizlere düşen en büyük sorumluluk, Peygamber Efendimiz’in izinden giderek ve onun sünnetini rehber edinerek, yaşadığımız çağı İslam’ın rahmet mesajlarıyla buluşturmaktır. İnsanlık için hayırlı nesiller yetiştirmektir.” dedi.

Bakan Güler'den 'Eurofighter' sorusuna yanıt: Almanya Cumhurbaşkanı döner kesiyor, işi bittikten sonra soracağız Bakan Güler'den 'Eurofighter' sorusuna yanıt: Almanya Cumhurbaşkanı döner kesiyor, işi... Haberi Görüntüle

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN DA KATILACAK

Başkan Erbaş, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, gelecek hafta Ankara Hacı Bayram Veli Üniversitesi Kongre ve Kültür Merkezi’nde düzenlenecek Mevlid-i Nebi Haftası ana programına katılacağını söyledi.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading