Yandex Metrica
SON DAKİKA
Dışişleri vize sorununda devrede: 4 ülke ile uzlaşıldı

Dışişleri vize sorununda devrede: 4 ülke ile uzlaşıldı

ABD ve AB ülkelerinin vize alma sürecini uzatması Türk vatandaşlarına yönelik siyasi bir tavır olarak yorumlanmaya başladı. Vize randevuları bile geciktirilirken Dışişleri Bakanlığı devreye girdi ve 4 ülke ile anlaşmaya varıldı.

Gündem

30.01.2024, 11:10

Avrupa ülkelerine ve Amerika'ya gitmek için vize almak isteyen vatandaşların gündemi bir süredir vize sorunu. Geçtiğimiz günlerde vize engeline takılıp Almanya'daki konserine gidemeyen Özcan Deniz ile "Vize engeli siyasi tavır mı?" sorusu sorulmaya başlandı. Dışişleri Bakan Yardımcıları ise ABD ve Almanya gibi ülkelerin büyükelçileri ile bir araya geldi. 

Atama kararları Resmi Gazete'de: O ilin Milli Eğitim Müdürü görevden... Haberi Görüntüle

4 ÜLKE SÜRECİ HIZLANDIRDI

Dışişleri tarafından Türkiye'nin vize konusundaki rahatsızlığı büyükelçilere iletildi. Büyükelçilerin cevabı ise "COVID-19 nedeniyle personel azaldı, çalışma sistemleri değişti, süreçler bu yüzden uzuyor" şeklinde oldu. Bakanlık ise büyükelçilerden sistemin bir an önce düzenlenmesini ve vize alma sürecinin hızlandırılmasını talep etti. 

Bakanlığın talebinin ardından İspanya, Fransa, İtalya ve İngiltere vize  başvuru sürecini hızlandırdı. İngiltere vizesi için randevu alma süresi birkaç güne, vize başvurusunun sonuçlanma süresi ise 3 haftaya kadar düşürüldü. 

Nilüfer Gürbüz kimdir? Bahadır Gürceer ne iş yapıyor? Haberi Görüntüle

ALMANYA GERİ ADIM ATMADI

İspanya, İtalya, Frasa ve İngiltere ile Almanya'nın aksine vize sorunu devam ediyor. Son olarak Özvan Deniz, Berlin'de vereceği konsere katılabilmek için vize başvurusu yapmış fakat 6 hafta sonra olumlu ya da olumsuz herhangi bir cevap alamamıştı. Berlin'de yapılacak Özcan Deniz konseri ise 2023'e ertelenmişti.

CHP'deki kirli para skandalında flaş gelişme! Yeni görüntüler ortaya çıktı:... Haberi Görüntüle

PKK İLE MÜCADELEYE KARŞI SİYASİ TAVIR MI?

Avrupa ülkeleri vize başvuru sürecini gerekçesiz bir şekilde uzatması vzie sorununun siyasi bir tavrın sonucu olup olmadığını düşündürmeye başladı. Dışişleri yetkililieri Yeşiller Partisi'nin Türkiye'nin başta PKK olmak üzere terör örgütleri ile mücadelesine dair tavrının ortada olduğunu belirtti ve konunun "iktidarla ilgili olup olmadığı" konusunda soru işaretleri olduğunu söyledi.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading