Yandex Metrica
SON DAKİKA
Dışişleri'nden Türkiye'yi hedef alan Macron'un sözlerine tepki: Önce sömürgeci geçmişinle yüzleş

Dışişleri'nden Türkiye'yi hedef alan Macron'un sözlerine tepki: Önce sömürgeci geçmişinle yüzleş

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Tanju Bilgiç, Macron'un Türkiye'yi hedef alan sözlerine tepki gösterdi. Bilgiç, ''Macron’un ülkemizi hedef alan beyanlarda bulunması son derece talihsizdir. Fransa'nın, en kısa zamanda, kendi sömürgeci geçmişiyle, ülkemiz dahil başka ülkelere ithamda bulunmadan yüzleşebilecek olgunluğa erişmesini temenni ediyoruz.'' şeklinde açıklama yaptı.

Gündem

23.01.2024, 19:43

Enerji krizini çözmek için Cezayir'e giden Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, Türkiye menşeli ağların Afrika'da Fransa düşmanlığı ve Fransa karşıtı propaganda yürüttüğünü ileri sürmüştü.

Fransa meydanı boş bıraktığı için ülkesine yönelik muazzam bir manipülasyon yürütüldüğünü, Fransa’nın bu nedenle hedefe konulduğunu savunan Macron, “siyasal İslamcı” aktivistlerin Fransa düşmanlığı yaptığını ve bunu yaydığını iddia etmişti.

Deprem bölgesine 500 milyon Euro! Bakan Şimşek duyurdu: Afetin yaralarını... Haberi Görüntüle

''FRANSA DÜŞMANLIĞI YAPAN AĞLAR VAR''

Macron, ayrıca, ''Türkiye, Rusya ve Çin'de, aktivizm, neo-kolonyal ve emperyalist ajandaları olan ve el altında Fransa düşmanlığı yapan ağlar var. Tek bir düşman var, Fransa. Bunda hepsi birleşiyor." ifadelerini kullanmıştı.

CHP'deki para kulesi trafiğinde yeni gelişme: Parayı kimin getirdiği belli... Haberi Görüntüle

''SÖMÜRGECİ GEÇMİŞİNDEN SIYRILMAYA ÇALIŞMASI KABUL EDİLEMEZ''

Dışişleri Bakanlığı, Macron'un Türkiye menşeli ağların Afrika'da Fransa düşmanlığı ve Fransa karşıtı propaganda yürüttüğünü ileri sürmesine tepki gösterdi. Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Bilgiç'in açıklamalarında şu ifadeler yer aldı: "Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron’un Cezayir’e yapmakta olduğu ziyaret sırasında diğer bazı ülkelerle birlikte ülkemizi hedef alan beyanlarda bulunması son derece talihsizdir. Başta Cezayir olmak üzere Afrika’daki sömürgeci geçmişiyle yüzleşmekte zorlanan Fransa Cumhurbaşkanı Macron'un, ülkemiz dahil başka ülkelere yönelik ithamda bulunarak sömürgeci geçmişinden sıyrılmaya çalışması kabul edilemez.

Çocuklar gibi şen! Hilmi Türkmen'den Üsküdar Çocuk Köyü paylaşımı Haberi Görüntüle

''FRANSA, SÖMÜRGECİ GEÇMİŞİYLE YÜZLEŞMELİ''

Düşmanlıkları değil dostluğu teşvik eden ve aynı zamanda Afrika Birliği’nin stratejik ortakları arasında yer alan Türkiye, hem Cezayir hem de Afrika kıtasının diğer ülkeleriyle ilişkilerini her geçen gün geliştirmekte, karşılıklı güven ve kazan-kazan ilişkisine dayanan bu ilişkiler, ülkelerin kendi iradelerine saygılı biçimde ilerlemektedir. Fransa, Afrika kıtasında, kendisine yönelik tepkiler olduğunu düşünüyorsa, bu tepkilerin kaynağını kendi sömürgeci geçmişinde ve bunları hala farklı yöntemlerle devam ettirme çabalarında aramalı ve bunu düzeltme yoluna gitmelidir. Kendi geçmişine ilişkin sorunlarla yüzleşmek ve bunları çözmek yerine, bu tepkilerin üçüncü ülkelerin faaliyetleri nedeniyle ortaya çıktığını iddia etmek sadece sosyolojik bir olguyu ve tarihi yadsımak değil, aynı zamanda bazı siyasetçilerin sahip olduğu çarpık bir zihniyeti de yansıtmaktadır. Fransa'nın, en kısa zamanda, kendi sömürgeci geçmişiyle, ülkemiz dahil başka ülkelere ithamda bulunmadan yüzleşebilecek olgunluğa erişmesini temenni ediyoruz."

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading