Yandex Metrica

Dışişleri'nden AB'nin Kapalı Maraş açıklamasına tepki

Dışişleri'nden AB'nin Kapalı Maraş açıklamasına tepki

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Büyükelçi Tanju Bilgiç, AB Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Josep Borell'in Kapalı Maraş açıklaması ile ilgili "Kıbrıs Türk halkını görmezden gelen açıklamaların hükmü yoktur." dedi.Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Büyükelçi Tanju Bilgiç, Avrupa Birliği (AB) Komisyon Başkan Yardımcısı ve Dışişleri ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Josep Borrell'in AB adına kapalı Maraş hakkında yaptığı açıklamasına tepki gösterdi. "KIBRIS TÜRK HALKINI GÖRMEZDEN GELEN AÇIKLAMALARIN HÜKMÜ YOKTUR" Maraş hakkında yapılan açıklamayı kınadığını belirten Bilgiç, şu ifadeleri kullandı: Kıbrıs Türk halkını görmezden gelen, gerçeklerden kopuk ve sadece Rum tarafının görüşlerini yansıtan bu ve benzeri açıklamaların bizim açımızdan bir değeri ve hükmü yoktur. Üyelik dayanışması ve veto endişesi bahaneleriyle ortaya konulan bu yanlı AB tutumunun hiçbir sorunun çözümüne katkıda bulunması da mümkün değildir. "KKTC'NİN ALDIĞI KARARLARA DESTEĞİMİZ TAMDIR" Kıbrıs meselesinin çözümü ve Maraş açılımı konusunda KKTC makamlarının önerilerine ve aldıkları tüm kararlara desteğimiz tamdır. Maraş açılımı KKTC Hükümetinin aldığı bir karardır. AB, 2004’te Annan Planı sonrasında Kıbrıs Türk halkına verdiği sözleri tutmalı ve KKTC’yi muhatap almayı öğrenmelidir.

Gündem

23.01.2024, 21:57

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Büyükelçi Tanju Bilgiç, Avrupa Birliği (AB) Komisyon Başkan Yardımcısı ve Dışişleri ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Josep Borrell'in AB adına kapalı Maraş hakkında yaptığı açıklamasına tepki gösterdi.

23 Nisan bugün İzmir'de otobüsler ücretsiz mi, indirimli mi? 2024 Çocuk Bayramında ESHOT otobüs-metro bedava mı? 23 Nisan bugün İzmir'de otobüsler ücretsiz mi, indirimli mi? 2024... Haberi Görüntüle

"KIBRIS TÜRK HALKINI GÖRMEZDEN GELEN AÇIKLAMALARIN HÜKMÜ YOKTUR"

Maraş hakkında yapılan açıklamayı kınadığını belirten  Bilgiç, şu ifadeleri kullandı:

Kıbrıs Türk halkını görmezden gelen, gerçeklerden kopuk ve sadece Rum tarafının görüşlerini yansıtan bu ve benzeri açıklamaların bizim açımızdan bir değeri ve hükmü yoktur. Üyelik dayanışması ve veto endişesi bahaneleriyle ortaya konulan bu yanlı AB tutumunun hiçbir sorunun çözümüne katkıda bulunması da mümkün değildir.

Şeytanın aklına gelmeyecek vurgun! Formalite evlilik vaadiyle onlarca insanı tuzaklarına düşürdüler! Şeytanın aklına gelmeyecek vurgun! Formalite evlilik vaadiyle onlarca insanı tuzaklarına... Haberi Görüntüle

"KKTC'NİN ALDIĞI KARARLARA DESTEĞİMİZ TAMDIR"

Kıbrıs meselesinin çözümü ve Maraş açılımı konusunda KKTC makamlarının önerilerine ve aldıkları tüm kararlara desteğimiz tamdır. Maraş açılımı KKTC Hükümetinin aldığı bir karardır. AB, 2004’te Annan Planı sonrasında Kıbrıs Türk halkına verdiği sözleri tutmalı ve KKTC’yi muhatap almayı öğrenmelidir.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading