Yandex Metrica

Sitede Ara

Dışişleri Bakanlığı'ndan Burkina Faso açıklaması

Dışişleri Bakanlığı'ndan Burkina Faso açıklaması

Son dakika haberleri... Dışişleri Bakanlığı tarafından, Burkina Faso'da darbe girişiminde bulunulduğu ve Cumhurbaşkanı Roch Marc Christian Kabore'nin alıkonulduğuna ilişkin haberlerin derin endişeyle karşılandığını bildirdi.

Gündem

23.01.2024, 22:04

Bakanlık tarafından yapılan yazılı açıklamada, "Burkina Faso’da darbe girişiminde bulunulduğuna ve Cumhurbaşkanı Roch Marc Christian Kabore'nin alıkonulduğuna ilişkin haberleri derin endişe ile karşılıyoruz" denildi.

Açıklamada, dost ve kardeş Burkina Faso’nun anayasal düzeniyle toplumsal barış ve istikrarının bozulmaması temennisinde bulunularak, Türkiye'nin içinden geçtiği bu hassas dönemde Burkina Faso'nun yanında olacağı vurgulandı.

Bolu'da can pazarı! İki minibüs çarpıştı 3'ü ağır 15 yaralı! Bolu'da can pazarı! İki minibüs çarpıştı 3'ü ağır 15 yaralı! Haberi Görüntüle

OLAYLAR DÜN SABAH BAŞLADI

Ülkede dün sabah saatlerinde, Vagadugu'da bulunan iki askeri kışlada silah sesleri duyulmuş ve olayın kalkışma olabileceğinden endişe edilmişti.

Hükümet, darbe ihtimalinin olmadığını duyurmuş ve durumun kontrol altında olduğunu belirtmişti.

Askerlerin darbe girişiminde değil daha iyi çalışma şartları talebiyle isyan çıkardığı ifade edilmiş, ülke çapında mobil internet kesintisi yaşanmıştı.

Açıklamalardan sonra sokağa dökülen bir grup, hükümet partisi Halkın İlerleme Hareketinin binasına saldırmıştı. Ardından ülke çapında, ikinci bir emre kadar 20.00-05.30'a kadar sokağa çıkma yasağı ilan edilmiş, eğitime de 2 gün ara verilmişti.

Akşam saatlerinde ise Cumhurbaşkanı Kabore'nin evinin etrafında silah sesleri duyulmuş ve Kabore'nin alıkonulduğu iddia edilmişti.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading