Yandex Metrica

Dışişleri Bakanlığından ABD'ye sert GKRY tepkisi: Şiddetle kınıyoruz

Dışişleri Bakanlığından ABD'ye sert GKRY tepkisi: Şiddetle kınıyoruz

Dışişleri Bakanlığı, ABD Savunma Bakanlığının GKRY'ni eyalet ortaklığı programına dahil etmesine tepki göstererek, "ABD bu adımıyla, Ada’daki iki taraf arasında dengeyi bozmanın da ötesine geçerek, bizzat taraf tutar hale gelmiştir." denildi. Açıklamada, Türkiye'nin garantör sıfatına vurgu yapılarak, her türlü adımın atılacağının altı çizildi.

Gündem

23.01.2024, 19:53

Dışişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada ABD Savunma Bakanlığının GKRY'ni eyalet ortaklığı programına dahil etmesine tepki gösterildi.

Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı: 

Selektörle radar uyarısına kesilen cezalar hakkında flaş karar Selektörle radar uyarısına kesilen cezalar hakkında flaş karar Haberi Görüntüle

ŞİDDETLE KINIYORUZ

ABD Savunma Bakanlığının, GKRY'ni ABD Savunma Bakanlığı bünyesindeki Ulusal Muhafızlar Bürosu Eyalet Ortaklığı Programına dahil etmesini şiddetle kınıyoruz. KKTC Dışişleri Bakanlığı tarafından konu hakkında yapılan açıklamayı destekliyoruz.

Selahattin Demirtaş ve Figen Yüksekdağ'ın yargılandığı Kobani Davası'nda flaş gelişme! Selahattin Demirtaş ve Figen Yüksekdağ'ın yargılandığı Kobani Davası'nda flaş gelişme! Haberi Görüntüle

BİZZAT TARAF TUTAR HALE GELİNDİ

İki hafta önce GKRY'ne yönelik silah ambargosunu kaldıran ABD'nin bu yeni adımının bizim açımızdan hiçbir gerekçeyle izahı mümkün değildir. ABD bu adımıyla, Ada'daki iki taraf arasında dengeyi bozmanın da ötesine geçerek, bizzat taraf tutar hale gelmiştir.

Belediyede kamera ve böcek var demişti! Afyon'u kazanan CHP'li Burcu Köksal'ın böcek dediği bakın ne çıktı? Belediyede kamera ve böcek var demişti! Afyon'u kazanan CHP'li Burcu... Haberi Görüntüle

ABD YAPICI ROL OYNAMA İMKANINI KAYBETTİ

ABD, bu tür adımlarla Kıbrıs meselesinin adil, kalıcı ve sürdürülebilir bir çözüme kavuşturulması sürecinde yapıcı rol oynama imkanını da kaybetmektedir.

MHP Meclis Üyesi Alparslan Karaaslan kimdir? MHP Meclis Üyesi Alparslan Karaaslan kimdir? Haberi Görüntüle

GARANTÖR TÜRKİYE

Türkiye, garantör sıfatıyla, Kıbrıs Türk halkının güvenliğini sağlamak üzere gereken her türlü adımı atmayı sürdürecektir.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading