Yandex Metrica

Dışişleri Bakanlığı'ndan Yunanistan açıklaması! 'Atina teröristler için toksik bir güvenli liman halinde'

Dışişleri Bakanlığı'ndan Yunanistan açıklaması! 'Atina teröristler için toksik bir güvenli liman halinde'

Yunanistan'ın gayriaskeri statüde olan adaları silahlandırmasına izin verilmeyeceğini belirten Dışişleri Bakanlığı yetkilileri, ilişkilerdeki sorunlu alanların tamamı ile ilgili, 'Bizim Yunanistan'la iyi geçinmeye duyduğumuz ihtiyaç, hiçbir zaman Yunanistan'ın bizimle iyi geçinmeye duyduğu ihtiyaçtan fazla değil. Kendileri bilir.' ifadelerine yer verdi.

Gündem

23.01.2024, 19:40

Türkiye ile Yunanistan arasında gayriaskeri statüdeki adaların silahlandırılması sonrası yaşanan sorun, Ege Denizi, Kıbrıs, Yunanistan'ın teröre verdiği destek, Batı Trakya Türk azınlığı gibi sorunları değerlendiren Dışişleri Bakanlığı yetkilileri yaşanan bu sorunlara son dönemlerde Doğu Akdeniz'deki rezervler ve FETÖ konularının eklendiğini, Ayasofya'nın Ayasofya-i Kebir Camii olarak statüsünün eski haline getirilmesinin Yunanistan'da çok derin travma yarattığını dile getirdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan Mahmut Abbas'la görüştü: İsrail zulmün bedelini ödeyecek Cumhurbaşkanı Erdoğan Mahmut Abbas'la görüştü: İsrail zulmün bedelini ödeyecek Haberi Görüntüle

'YUNANİSTAN FABRİKA AYARLARINA DÖNDÜ'

Miçotakis'in İstanbul ziyaretinde Cumhurbaşkanı Erdoğan'la görüşmesi sonrası iki ülke arasındaki problemlerin normal iki ülkeye yaraşır şekilde çözmek yerine ABD'de Türkiye'yi şikayet ettiği ve ziyaretten kısa süre önce Yunanistan'ın hava ihlallerine başladığını belirten yetkililer 'Yunanistan fabrika ayarlarına döndü' diye konuştu. 

TFF olağanüstü seçime mi gidiyor? Fenerbahçe ve Beşiktaş TFF'yi erken seçime mi gönderecek? TFF olağanüstü seçime mi gidiyor? Fenerbahçe ve Beşiktaş TFF'yi erken... Haberi Görüntüle

'YUNANİSTAN'IN BİZİMLE İYİ GEÇİNMEYE İHTİYACI VAR' 

Ayrıca yetkililer "Bizim Yunanistan'la iyi geçinmeye duyduğumuz ihtiyaç, hiçbir zaman Yunanistan'ın bizimle iyi geçinmeye duyduğu ihtiyaçtan fazla değil. Kendileri bilir." sözlerini kaydetti. 

Sözleşmeleri fes edilecek: AYM'den 'uzman çavuş' kararı! Sözleşmeleri fes edilecek: AYM'den 'uzman çavuş' kararı! Haberi Görüntüle

'YUNANLARIN NORMAL HALİ BİZİMLE İTİŞMEK'

Her zaman inişli çıkışlı bir seyre sahip olan Türk-Yunan ilişkilerinde "gidişatın biraz tatsız" olduğunu kaydeden yetkililer, "İyi geçindiğimiz dönemler istisnadır. Atatürk-Venizelos, İsmail Cem-Papandreu dönemi istisna. Yunanların normal hali bizimle itişmek. Biz de cevap veriyoruz." diye konuştu.

23 Nisan okullar tatil mi? 2024 Üniversite ve liseler açık mı olacak? 23 Nisan okullar tatil mi? 2024 Üniversite ve liseler açık... Haberi Görüntüle

'YUNANİSTAN SİLAH ALIMI KONUSUNDA DOĞRU YAPMIYOR'

Dışişleri yetkilileri Yunanistan'ın Fransa ile yaptığı silah anlaşmaları ve ABD'den F-35 alma çabaları ile ilgili olarak şu ifadeleri kaydetti: 

Yanlış yapıyorlar. Yunanistan ağır bir ekonomik krizden çıkmaya çalışırken küresel koşullar nedeniyle yeni ekonomik sınamalarla karşı karşıya. Dış borç açısından ise dünyada sayılı ülkelerden. Böyle bir durumda on milyarlarca avroyu savaş araç gereçlerine mi harcarsınız, yoksa ekonomiyi canlandırmak için mi tahsis edersiniz? Doğru yapmıyorlar.

21 saat mahsur kaldı! Teleferik kazasından kurtuldu: Helikopterden iner inmez yeri öptü 21 saat mahsur kaldı! Teleferik kazasından kurtuldu: Helikopterden iner inmez... Haberi Görüntüle

'YUNANİSTAN'IN TÜRKİYE İLE YARIŞA GİRMESİNDE MANTIK GÖRMÜYORUZ'

Yunanistan'ın bu adımlarının mantığa aykırı olduğunu ifade eden yetkililer şu şekilde konuştu: 

Bildiğimiz kadarıyla Türk savunma sanayisinin ürettiği araçların yüzde 80'i Türk ekonomisine geri dönüyor. Savunma sanayisi açısından tamamen dışa bağımlı olan bir Yunanistan'ın, kendi silahlanmasını kendi temin eden bir Türkiye'yle silahlanma yarışına girmesinde mantık görmüyoruz. Hele ki 10-12 sene bir kriz yaşamış Yunanistan'dan söz ediyorsak.

Yetkililer Yunanistan'ın Fransa'dan aldığı fırkateyn ve uçaklardan bahsederek 'Yani Ege'de dengeler mi değişecek şimdi?' diye konuştu. 

Serenay Sarıkaya ile Mert Demir aşk mı yaşıyor? Serenay Sarıkaya ile Mert Demir sevgili mi? Serenay Sarıkaya ile Mert Demir aşk mı yaşıyor? Serenay Sarıkaya... Haberi Görüntüle

'YUNANİSTAN'IN SAVUNMA HAMLELERİ TÜRKİYE NEZDİNDE ENDİŞEYE YOL AÇMIYOR'

Yunanistan'ın savunma alanında yaptığı bu hamlelerin Türkiye nezdinde herhangi bir "endişeye" yol açmadığını kaydeden yetkililer, şöyle devam etti:

Bizim Yunanistan söz konusu olduğunda hiçbir zaman bir endişemiz yok. Bir kirpi modeli uyguluyorlar sanırım, dokunamazsın. Kirpi kalkıp da bir yere saldırmaz ama ona dokunmazsın. Caydırıcılık yaratma hissi için çabalıyorlar. Anlamsız. Milli Savunma Bakanımızın söylediği önemli bir noktaya dikkatinizi çekelim. Diyor ki; 'Eğer bu adalara koyduğunuz silahlar kendi savunmanız içinse niye? Türkiye'ye karşıysa çok az.' Dolayısıyla hepimiz Yunanistan'ın hamlelerini anlamakta güçlük çekiyoruz.

Son dakika... Cumhurbaşkanı Erdoğan Endonezya Cumhurbaşkanı Subianto ile görüştü Son dakika... Cumhurbaşkanı Erdoğan Endonezya Cumhurbaşkanı Subianto ile görüştü Haberi Görüntüle

ATİNA TERÖRİSTLER İÇİN TOKSİK GÜVENLİ BİR LİMAN HALİNDE 

Dışişleri yetkilileri, Yunanistan'daki Lavrion kampına ilişkin soru üzerine, şunları kaydetti:

Atina, toksik güvenli liman halinde. Ne ararsanız var. Orada DHKP-C'si var, PKK'sı var, FETÖ'cüsü var. Hepsinin de yeri belli. Deniyor ki 'Bunlar Türklerin düşmanı, demek ki iyi bir şey. Ben bunlara böyle bir alan açayım, onlar gelsinler besleyeyim, günün birinde Türklerin canını yakmak için kullanabilirim.'

21. yüzyıl, bir Avrupa Birliği (AB) ülkesi düpedüz terörist besliyor. Bunun 'freedom fighter' (özgürlük savaşçısı) ile bir alakası yok. PKK; AB'nin de ABD'nin de terörist olarak belirlediği bir gruptur. Bunun başka bir izahı yok. Yunan zihniyetinde, bir gün belki işime yarar diye beslediği gruplar bunlar. Büyük sorun.

Antalya'daki teleferik faciasıyla ilgili tutuklanan CHP'li Kepez Belediye Başkanı Mesut Karagöz hakkında karar verildi Antalya'daki teleferik faciasıyla ilgili tutuklanan CHP'li Kepez Belediye Başkanı Mesut... Haberi Görüntüle

YUNANİSTAN'DA 8-10 BİN FETÖ'CÜ SAKLANIYOR 

FETÖ hakkında konuşan yetkililer Yunanistan'da 8-10 bin arasında terörist olduğunu ifade ederek şu şekilde konuştu: 

Yunanistan transit ülke olmaktan çıktı, şu an hedef oldu. Yunanistan'da 8 ila 10 bin arasında FETÖ'cü var. Biz diyoruz ki 'Şimdi aranız güzel ama ters bir hareket yaparsınız bunlar sizin de başınıza bela olur. Şimdi Türkiye'yi huzursuz edeceğim diye yaptığınız hamleler gelir bir gün sizi de vurur.' Lavrion her zaman vardı. Şimdi FETÖ'cüler eklendi.

Son dakika... AFAD duyurdu! Malatya'da korkutan deprem Son dakika... AFAD duyurdu! Malatya'da korkutan deprem Haberi Görüntüle

'HAVA SAHASINI TÜRKİYE İHLAL ETMEDİ'

Dışişleri yetkilileri, son dönemde bazı olaylarda Yunanistan tarafından yapılan "hava sahasını ilk Türkiye'nin ihlal ettiği" iddialarının "düpedüz yalan" olduğunu ifade ederek, "'Niye?' sorusunun cevabı da şu: Miçotakis ABD'ye gidecek. 'No jets for Turkey' etiketi hazır. Dosyasını "Bunlara mı siz F-16 veriyorsunuz? Bakın neler yapıyor, adanın (Sisam Adası) üstünden uçuyor.' diye hazırlayacak. Evet, adanın üstünden uçmuşuz, Dedeağaç'a 2,5 mil yaklaşmışız." diye konuştu.

Durumu anlamak için fotoğrafa değil, olayların nasıl başladığına bakmak gerektiğini vurgulayan yetkililer, "Doğru, bizimkiler Dedeağaç'a 2,5 mil yaklaşmışlar ama (Yunanistan da) Edirne'nin Enez kıyısında uçmuşlar. Dalaman'ın üstünde dönüyorlar." dedi.

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı'ndan Erdoğan ve Heniyye görüşmesine ilişkin açıklama! Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı'ndan Erdoğan ve Heniyye görüşmesine ilişkin açıklama! Haberi Görüntüle

'TÜRKİYE YUNANİSTAN'IN TACİZLERİNE CEVAP VERİYOR'

Türkiye'nin, Yunanistan'ın tacizlerine cevap verdiğine işaret eden yetkililer, "Yunanlılar icat etmiş zaten tiyatroyu. Hala da devam ettiriyorlar bu becerilerini." ifadelerini kullandı.

Yetkililer, Efes tatbikatında Yunan adalarına benzer bir yere çıkartma yapılmasına ilişkin Yunan ve Avrupa medyasında "Türkiye Yunan adalarına çıkartma yapmak için hazırlık mı yapıyor?" şeklinde haberlerin çıkmasını da "(Tatbikatta) Alplere mi taarruz düzenleyecektik? Gayet normal. Belli aralıklarla yapılır, değişik senaryolar uygulanır. Karlı dağlara saldıracak halimiz yok." diye değerlendirdi.


 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading