Yandex Metrica
SON DAKİKA
Dışişleri Bakanlığı'ndan göçmen krizi ile ilgili sert mesaj: 'Reddediyoruz'

Dışişleri Bakanlığı'ndan göçmen krizi ile ilgili sert mesaj: 'Reddediyoruz'

Avrupa'da Polonya-Belarus gerilimi devam ederken Dışişleri'nden Türkiye'ye yönelik suçlamalara ilişkin sert yanıt geldi. Dışişleri Bakanlığı, ''sorunun parçası gibi gösterilmeyi reddediyoruz." dedi.

Gündem

23.01.2024, 22:01

Avrupa'nın merkezinde, Polonya-Belarus sınırında yaşanan mülteci gerilimi artarak  devam ediyor. Rusya-Nato ve AB'nin de dahil olduğu bu gerilimde tansiyon giderek yükselirken, Avrupa'dan konuya ilişkin Türkiye'ye de akılalmaz suçlamalar gelmişti.
Dışişleri Bakanlığı konuya ilişkin açıklamada bulundu.

7.6'lık deprem bekleniyor! Prof. Dr. Naci Görür'den İstanbul depremi uyarısı:... Haberi Görüntüle

DIŞİŞLERİ'NDEN SERT BELARUS MESAJI

Bakanlık'tan yapılan açıklamada, Türkiye'ye yöneltilen suçlamaların kasıtlı olarak THY'yi hedef aldığı belirtildi. Dışişleri'nden yapılan açıklama şu şekilde:

''Üçüncü ülke vatandaşlarının Belarus toprakları üzerinden müttefikimiz Polonya, Litvanya ve Letonya’ya yasadışı geçişi konusunda gerekli önlemlerin alınmadığı ve sınır bölgelerinde zor durumda bırakıldıkları üzüntüyle görülmektedir. Yaşanan çok boyutlu sorun bu yıl 70. yılını kutladığımız Mültecilerin Hukuki Statüsü Hakkında Cenevre Sözleşmesi’nden kaynağını alan uluslararası koruma sisteminin aşınmasına sebep olabilecektir.''

Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada ayrıca son 10 yıldır dünyada en çok sığınmacıya ev sahipliği yapan ülke olduğumuzun altı çizilerek müteefiklerimiz Polonya,Litvanya ve Letonya'ya destekelerinin tam olduğunu belirtti. 

''Türkiye yasadışı göç ve insan kaçakçılığına karşı mücadelede gerekli adımların atılmasının önemini her fırsatta vurgulamakta, uluslararası toplumu bu konuda sorumlu ve duyarlı olmaya davet etmektedir. İlgili tarafların sorunu itidalle çözmesini ümit ediyor ve Türkiye olarak sorunun aşılmasında her türlü desteği vermeye hazır olduğumuzu vurguluyoruz.''

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading