Yandex Metrica

DOLAR

32.55

%0.03 expand_less

EURO

34.92

%0.17 expand_less

ALTIN

2432.70

%0.17 expand_less

BIST

9645.02

%0 expand_less

BTC ($)

66617.14

%0.44 expand_less

Dışişleri Bakanlığı'ndan GKRY'ye son dakika mesajı: İznimiz olmadan Doğu Akdeniz'de faaliyet yürütmeleri söz konusu değil

Dışişleri Bakanlığı'ndan GKRY'ye son dakika mesajı: İznimiz olmadan Doğu Akdeniz'de faaliyet yürütmeleri söz konusu değil

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Büyükelçi Tanju Bilgiç, Güney Kıbrıs Yönetimi'ne yönelik yaptığı açıklamada "Doğu Akdeniz’deki kıta sahanlığımızda, hiçbir ülkenin, şirketin veya geminin iznimiz olmadan hidrokarbon arama-çıkarma faaliyetinde bulunması söz konusu değildir." dedi.

Gündem

23.01.2024, 22:16

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Tanju Bilgiç, Güney Kıbrıs Yönetimi'ne yönelik yaptığı açıklamada "Doğu Akdeniz’deki kıta sahanlığımızda, hiçbir ülkenin, şirketin veya geminin iznimiz olmadan hidrokarbon arama-çıkarma faaliyetinde bulunması söz konusu değildir." dedi.

Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi;

Muhalifler aynı dilden aynı başlıklar attı!  Bakan Şimşek o iddiaları yalanlandı: Derdimiz millete hizmet! Muhalifler aynı dilden aynı başlıklar attı! Bakan Şimşek o iddiaları... Haberi Görüntüle

'KKTC'NİN AÇIKLAMASINA TAM DESTEK VERİYORUZ'

"KKTC Dışişleri Bakanlığı’nın bu konuda dün (22 Aralık) yaptığı açıklamaya tam destek veriyoruz.

Doğu Akdeniz’de kıta sahanlığımızda hiçbir ülkenin, şirketin veya geminin iznimiz olmadan hidrokarbon arama-çıkarma faaliyetinde bulunması sözkonusu değildir."

Teleferik kazasında mahsur kaldılar! Kurtarma ekipleri 'manzaranın tadını çıkarın' diye gençleri sakinleştirdi! Teleferik kazasında mahsur kaldılar! Kurtarma ekipleri 'manzaranın tadını çıkarın' diye... Haberi Görüntüle

'GKRY KIBRIS TÜRKLERİNİN HAKLARINI İHLAL EDİYOR'

"GKRY’nin bu faaliyetleri Ada’nın tüm doğal kaynaklarının ortak sahibi olan KKTC’nin izni alınmadan tek taraflı olarak sürdürüldüğü için Kıbrıs Türklerinin haklarını ihlal etmekte, Doğu Akdeniz’de gerginliği arttırmakta, barış ve istikrarı tehdit etmektedir.

Sayın Cumhurbaşkanımızın Doğu Akdeniz konferansı düzenlenmesi yönündeki 2020 önerisi ile KKTC’nin hidrokarbon kaynakları konusunda GKRY tarafına yaptığı dört işbirliği önerisi hala masada iken Doğu Akdeniz’de gerginliğin bu şekilde tırmandırılmasının hiçbir tarafın yararına olmayacağını, hem bölge ülkelerine, hem de Kıbrıs Rum kesiminin arkasına saklandığı üçüncü taraflara hatırlatmak isteriz.

Ülkemiz Doğu Akdeniz’de hem kendi hem de KKTC’nin haklarını kararlılıkla korumaya devam edecek, KKTC'nin de önümüzdeki dönemde yapacağı hidrokarbon faaliyetlerine desteğini sürdürecektir."

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading