Yandex Metrica

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'ndan Afganistan çağrısı

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'ndan Afganistan çağrısı

BM tarafından düzenlenen konferansa katılan Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Afganistan’daki vatandaşların acil insani yardıma ihtiyaç duyduklarını belirtti.

Gündem

23.01.2024, 21:59

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Birleşmiş Milletler tarafından düzenlenen konferansta konuştu. Afgan halkının neredeyse yarısının acil insani yardıma ihtiyaç duyduğunu hatırlattı.

Bakan Çavuşoğlu, “Türkiye, 1920'lerden beri kız çocuklarının eğitimi, kadınların güçlendirilmesi de dahil Afganistan’ın istikrar ve kalkınma çabalarına destek veriyor. Bugün de Türk Kızılay aracılığıyla insani yardımlara devam ediyoruz.” dedi.

Çavuşoğlu, Afganistan'da yaşanan insani kriz ve güvenlik sorunlarının küresel etkileri olacağı uyarısını yaptı. Bu nedenle beraber hareket edilmesi gerektiğinin altını çizdi.

Mısır Dışişleri Bakanı Şukri Türkiye'ye geliyor: Bakan Fidan ile görüşecek Mısır Dışişleri Bakanı Şukri Türkiye'ye geliyor: Bakan Fidan ile görüşecek Haberi Görüntüle

“KABİL HAVALİMANI HAYATİ ÖNEME SAHİP”

Mevlüt Çavuşoğlu, Kabil'deki Hamid Karzai Havalimanı'nın faal hale gelmesinin yardım çalışmaları kapsamında hayati öneme sahip olduğuna dikkat çekerek, “6 yıldır yaptığımız gibi, bu konuda tecrübemizi ve uzmanlığımızı Katar'la birlikte sunmaya hazırız” dedi.

Sayna Soleimanpour kimdir? Uraz Kaygılaroğlu'nun sevgilisi nereli? Sayna Soleimanpour kimdir? Uraz Kaygılaroğlu'nun sevgilisi nereli? Haberi Görüntüle

“KAPSAYICI BİR YAPI KURULMASINI UMUYORUZ”

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nun gündeminde Taliban'ın kurduğu geçici hükümette yer alıyordu. Çavuşoğlu, “Taliban, bunun bir geçiş hükümeti olduğunu belirtti. Toplumun tüm kesimlerini temsil eden gerçekten kapsayıcı bir yapı kurulmasını umuyoruz” diye konuştu.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading