Yandex Metrica

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu İranlı mevkidaşı ile basın toplantısında konuştu

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu İranlı mevkidaşı ile basın toplantısında konuştu

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Tahran'da İranlı mevkidaşı Abdullahiyan ile bir araya geldi. Ortak basın toplantısında konuşan Çavuşoğlu, İran'la köklü ilişkilerini geliştireceklerini açıkladı.

Gündem

23.01.2024, 22:01

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, İran Dışişleri Bakanı Hüseyin Emir Abdullahiyan'la düzenlediği ortak basın toplantısı düzenledi. 

Çavuşoğlu, İran'la olan köklü ilişkilerini geliştirmek istediklerini vurgulayarak, 'Küresel konularda da iş birliğini geliştirmek istiyoruz.' diye konuştu.

Akaryakıta bayram güncellemesi geldi! 11 Nisan Perşembe 2024 akaryakıt fiyatlarında son durum! Benzin, motorin ve LPG fiyatları Akaryakıta bayram güncellemesi geldi! 11 Nisan Perşembe 2024 akaryakıt fiyatlarında... Haberi Görüntüle

ÇOK SAYIDA MÜZAKERE EDİLEN ANLAŞMA VAR

İran'la çok sayıda müzakere edilen anlaşmaları olduğunu vurgulayan Çavuşoğlu, anlaşmalar tamamlandığında yapılan bu zirvede imzalayıp hukuki altyapısını oluşturmak istediklerini belirtti. 

İzmir'de FETÖ'ye büyük operasyon: 6 milyon TL'lik döviz ve altın ele geçirildi İzmir'de FETÖ'ye büyük operasyon: 6 milyon TL'lik döviz ve altın... Haberi Görüntüle

'İRAN'A YÖNELİK TEK TARAFLI YAPTIRIMLAR YANLIŞ'

İran'a yönelik tek taraflı yaptırımların yanlış olduğunu ifade eden Çavuşoğlu, Kapsamlı Ortak Eylem Planı'nın tekrar işler hale gelmesininin gerekliliğini açıkladı. 

Bölgesel konularda İran'la işbirliğinin her zamankinden daha önemli olduğunu bildiren Bakan, "Kardeşim Hüseyin'in de söylediği gibi bölgemizde önemli gelişmeler var. Bu nedenle bölgesel konularda diyalog ve iş birliğimizi sürdürmemiz her zamankinden daha da önem arz ediyor." ifadelerini kullanarak bölgede iki ülkeyi ilgilendiren kritik meseleleri anlattı. 


 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading