Yandex Metrica

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu: Asker konuşlandırmak söz konusu değil

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu: Asker konuşlandırmak söz konusu değil

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, KKTC Dışişleri Bakanı ile ortak basın toplantısında konuştu. Müzakerelere dair açıklama yapan Bakan Çavuşoğlu, "Her iki ülkenin de bu tür adımları Türkiye’de atması bize duyulan güvenin göstergesidir." dedi. Türkiye'nin garantörlüğü için yapılan provokatif değerlendirmeleri yalanlayan Çavuşoğlu, "Türkiye de yorumlara bakıyoruz; Türkiye savaşa girecek, asker konuşlandıracak. Böyle bir şey söz konusu değil" şeklinde konuştu.

Gündem

23.01.2024, 19:04

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, KKTC Dışişleri Bakanı Ertuğruloğlu ile Ankara’da ortak basın toplantısı düzenledi.

Çavuşoğlu'nun açıklamaları şöyle:

Ömer Çelik'ten İsrail Dışişleri Bakanı Katz'a sert cevap Ömer Çelik'ten İsrail Dışişleri Bakanı Katz'a sert cevap Haberi Görüntüle

İKİ ÜLKE DE TÜRKİYE'YE GÜVENİYOR

(İstanbul’daki Rusya-Ukrayna müzakeresi) En anlamlı ilerleme bu görüşmede yapıldı. Her iki ülkenin de bu tür adımları Türkiye’de atması bize duyulan güvenin göstergesidir.

Cumhurbaşkanımızda toplantının İstanbul'da hitap etmesi, ateşkese, barışa ve iki ülkeye verdiğimiz önemin göstergesidir. İki ülkenin İstanbul'da bu adımı atması da bize verdiği önemin göstergesidir. Bazı konularda uzlaşı ve anlayışa vardılar. Rusça dili, tarafsızlık... Tarafsızlık politikası için Ukrayna'nın talepleri masada.

Nerede bu Jakuzi? Muhalefetin Sancaktepe ısrarı altında yatan gerçek: Gençlik ateşi rahatsız etti Nerede bu Jakuzi? Muhalefetin Sancaktepe ısrarı altında yatan gerçek: Gençlik... Haberi Görüntüle

LİDERLERDEN ÖNCE DIŞİŞLERİ BAKANLARININ GÖRÜŞMESİ GÜNDEMDE

Liderlerin de ondan öncesinde Dışişleri Bakanları'nın bir araya gelmesi gündemde. Dışişleri Bakanlarının olası bir anlayışı taraf etmesi, daha sonra da liderlerin bu anlaşmayı imzalaması için bir araya gelmesi... Bugün İstanbul'a gidip geldim. Neler yapmamız lazım bu süreçte diye. İki ülkeye ev sahipliği yapmakla bu olmaz.

Yalova-Yenikapı arabalı vapurunda kabus gibi anlar! 4 araç zarar gördü Yalova-Yenikapı arabalı vapurunda kabus gibi anlar! 4 araç zarar gördü Haberi Görüntüle

ERDOĞAN'DAN YOĞUN MESAİ

Bir ateşkes için kalıcı barışın tesisi için savaşın başlangıcından bu yana yoğun çalışma sürdürüyoruz. Cumhurbaşkanımız liderlerle görüşmelerini sürdürüyor.

Dün hem Lavrov hem de Kuleba ile temaslarımız devam etti. Sayın Cumhurbaşkanımız hem telefonda Zelenski ile görüşecek hem de sayın Putin'le görüşecek.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Azerbaycanlı mevkidaşı Aliyev ile görüştü Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Azerbaycanlı mevkidaşı Aliyev ile görüştü Haberi Görüntüle

"UKRAYNA GARANTÖR OLARAK TÜRKİYE VE ALMANYA'YI İSTİYOR"

Ukrayna ben NATO'ya girmeyeceksem, benim de garantörlüğümün sağlanması gerektiğini söylüyor. Böyle bir anlaşma olursa Rusya Federasyonu da garantörlerden biri olacak. Ukrayna'nın teklif ettiği Almanya ve Türkiye... Hatta İtalya da var. Başka bu garantörlüğe katılmak isteyen ülkeler olursa dahil olacak.

Böyle bir anlaşma olursa, Ukrayna NATO'ya giremeyecek ama AB'ye girebilecek. Bu ülkeler de garantör olacak.

Barışa gidecek süreçte bu Ukrayna için garanti bir yol. Ukrayna'nın P5 ülkelerine Almanya ve Türkiye'yi dahil etmesi... Türkiye'yi yapıcı barış isteyen bir ülke olarak görmeleridir.

23 Nisan Ankara Edis konseri saat kaçta başlayacak? Ankara Edis konseri nerede, ne zaman bitecek? 23 Nisan Ankara Edis konseri saat kaçta başlayacak? Ankara Edis... Haberi Görüntüle

TÜRKİYE SAVAŞIN İÇİNE GİRMEZ

Kritik bir açıklama daha yapan Çavuşoğlu, "Türkiye'de yorumlara bakıyoruz; Türkiye savaşa girecek, asker konuşlandıracak.Türkiye'nin savaşın içine girmesi, asker konuşlandırması gibi bir durum söz konusu değil" açıklamasında bulundu.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading