Yandex Metrica
SON DAKİKA
Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu: Ukrayna'dan tahliyeler başladı

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu: Ukrayna'dan tahliyeler başladı

Son dakika haberleri... Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Ukrayna'daki Türklerin tahliyesine başlandığını duyurarak, ülkede yaklaşık 16 bin vatandaşın olduğunu söyledi. Ukrayna'nın Montrö talebine ilişkin de konuşan Bakan Çavuşoğlu, "Türkiye taraf olduğu anlaşmalara her zaman uymuştur" ifadelerini kullandı.

Gündem

23.01.2024, 18:53

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, NTV canlı yayınına katılarak Ukrayna'da yaşayan Türk vatandaşlarının tahliyeleri ile ilgili açıklama yaptı.

Ukrayna'dan tahliyelerin başladığını duyuran Bakan Çavuşoğlu,

"Kara yoluyla vatandaşlarımızı taşıma kararı aldık. Yarından itibaren tahliyelerimize hız vereceğiz" ifadelerini kullandı.

Tahliye için 2 bin 500 vatandaşın başvuruda bulunduğunu dile getiren Dışişleri Bakanı, "Çatışma öncesi 20 bin vatandaşımız vardı, şimdi 15-16 bin vatandaşımız var" diye konuştu.

Batı'nın iyi bir sınav vermediğini belirten Çavuşoğlu, Bu saldırı önlenseydi iyi bir sınav verilmiş olurdu" dedi.

21-22 Mart Ağrı'da okullar tatil mi ilan edildi? Yarın kar... Haberi Görüntüle

"TÜRKİYE TARAF OLDUĞU ANLAŞMALARA HER ZAMAN UYMUŞTUR"

Bakan Çavuşoğlu, Ukrayna'nın Montrö Sözleşmesi'nin uygulanması talebine ilişkin, "Türkiye taraf olduğu anlaşmalara her zaman uymuştur. Montrö Anlaşmasını tüm maddeleriyle birlikte uygulayacağız. Daha önce harfi harfine, çifte standarda düşmeden uyguladığımız gibi uygulayacağız" açıklamasını yaptı.

Montrö'nün 19. maddesinde bir geminin kendi üssüne dönme talebi olduğu takdirde izin verildiğini söyleyen Bakan Çavuşoğlu, "Türkiye Montrö'yü tamamen uygulayacak" diye konuştu.

Eylem Tok ve oğluna ilişkin soruşturmada yeni gelişme: Baba Cihantimur... Haberi Görüntüle

'PUTİN'İN ÇAĞRISINI YADIRGADIK'

Putin'in darbe çağrısına ilişkin "Yadırgadık, kabul edilemez bir çağrıdır. Ukrayna'da kararı halk vermelidir" yorumunda bulunan Çavuşoğlu, müzakere girişimleri içinse, "Önemli olan iki liderin görüşmesi, yeri önemli değil" dedi.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading