Yandex Metrica
SON DAKİKA
Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu'ndan müzakere açıklaması! 'Önce insani sonra kalıcı ateşkes için çalışıyoruz'

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu'ndan müzakere açıklaması! 'Önce insani sonra kalıcı ateşkes için çalışıyoruz'

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, AK Parti İl Danışma Meclis Toplantısı'nda Rusya ile Ukrayna arasında devam eden müzakereler hakkında açıklamalarda bulundu. Bakan Çavuşoğlu, Rusya'yı eleştirdiklerini ifade ederek, 'Önce insani sonra kalıcı ateşkes için çalışıyoruz' ifadelerine yer verdi.

Gündem

23.01.2024, 19:00

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, AK Parti İl Danışma Meclis Toplantısı'nda Ukrayna ve Rusya arasındaki diplomasi temposunun artarak devam ettiğini söyledi. Çavuşoğlu, "Biz dürüst bir arabuluculuk ve kolaylaştırıcı bir rol oynuyoruz. Taraflar temel konularda anlaşmaya yakın" dedi..

Türkiye'nin Rusya ile Ukrayna arasında süren krizin en başından beri ilkeli bir tutum sergilediğini ifade eden Çavuşoğlu, "Rusya ile bir çok alanda yakın ilişkilerimiz var ancak bu ilişkiler hakkı hukuku savunmamıza engel değil" dedi.

Soros fonu! FETÖ ve PKK sitelerine Avrupa'dan milyonluk destek Haberi Görüntüle

'BİZ OYUN KURUCUYUZ'

Rusya ve Ukrayna'nın Türkiye'ye güvenme sebebinin ilkeli bir duruşu olmasından dolayı olduğunu bildiren Bakan Çavuşoğlu, "Diplomasi konusunda merkez konumundayız. Biz bu yola oyun kurucu olmak için çıktık. Biz her zaman oyunu da kuruyoruz oyunu da bozuyoruz" dedi.

TRT1 yayın akışı: 27 Mart 2024 TRT1'de bugün hangi program,... Haberi Görüntüle

'UKRAYNA EGEMENLİĞİNİ DESTEKLİYORUZ'

Krizin bir an önce bitmesi için önce insani sonra kalıcı ateşkes amacıyla çalıştıklarını belirten Çavuşoğlu, Türkiye'nin Ukrayna'nın egemenliği ve toprak bütünlüğüne destek verdiğini bildirdi. 

Türkiye'nin arabulucu bir rol aldığını belirten Çavuşoğlu, "Taraflar temel konularda anlaşmaya yakın, bir ivme yakalandı" dedi.

Düğüm 2. sezon ne zaman? Düğüm dizisi bitti mi? Yeni... Haberi Görüntüle

15 BİNDEN FAZLA VATANDAŞ TÜRKİYE'YE GETİRİLDİ 

Diğer yandan çatışma bölgesinde mahsur kalan 15 binden fazla Türk vatandaşının da sağ salim getirildiğini bildirdi. 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading