Yandex Metrica

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu İsrail'e gitti! 15 yıl sonra bir ilk gerçekleşti

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu İsrail'e gitti! 15 yıl sonra bir ilk gerçekleşti

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Filistin ve İsrail ziyaretleri kapsamında İsrail'e gitti. Böylece 15 yıllık aradan sonra ilk kez Dışişleri Bakanlığı düzeyinde ziyaret gerçekleşti.

Gündem

23.01.2024, 22:08

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu 2 günlük İsrail ve Filistin ziyareti kapsamında İsrail'in başkenti Tel Aviv'deki Ben Gurion Havaalanı'na indi. Çavuşoğlu, İsrail'de Dışişleri Bakanı Gil Haskel tarafından karşılandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan imzaladı: Cemevleriyle ilgili yeni karar! Cumhurbaşkanı Erdoğan imzaladı: Cemevleriyle ilgili yeni karar! Haberi Görüntüle

ORTAK KOMİTE TOPLANTISINA BAŞKANLIK EDECEK

Bakan Çavuşoğlu, 2010 yılında Türkiye ve Filistin Dışişleri Bakanları başkanlığında tesis edilen Ortak Komite'nin ikinci toplantısına başkanlık etmek için Filistin'e gitti. 

Tel Aviv'den Ramallah'a geçen Çavuşoğlu, Filistin Dışişleri Bakanlığı'na geçti. 

Filistin Dışişleri Bakanı Riyad el-Maliki tarafından karşılanan Çavuşoğlu, Türkiye-Filistin Ortak Komitesi İkinci Toplantısı'na katılacak. 

Filistinli mevkidaşı Maliki ile ikili görüşme yapacak Çavuşoğlu, Türk üniversitelerinden mezun Filistinlilerle bir araya gelecek.

Meteoroloji'den 44 ile uyarı: Kuvvetli rüzgar ve toz taşınımı etkili olacak Meteoroloji'den 44 ile uyarı: Kuvvetli rüzgar ve toz taşınımı etkili... Haberi Görüntüle

MAHMUD ABBAS İLE GÖRÜŞECEK

Ziyaret kapsamında Çavuşoğlu'nun Filistin Dışişleri Bakanı Riyad Malki ile ikili görüştürmeler gerçekleştirmesi ve Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas ile görüşmesi bekleniyor. 

Diğer yandan Çavuşoğlu'nun 25 Mayıs günü İsrail ziyaretinde İsrail Dışişleri Bakanı ve Alternatif Başbakan Yair Lapid ile ikili ve heyetlerarası görüşmeler yapması, bu çerçevede, İsrail'le ikili ilişkiler dışında bölgesel ve uluslararası konular hakkında görüş alışverişinde bulunması bekleniyor. 

Bakan Güler rotayı belirledi: Hedefimizde Gara ve Kandil var Bakan Güler rotayı belirledi: Hedefimizde Gara ve Kandil var Haberi Görüntüle

ÇAVUŞOĞLU AÇIKLAMADA BULUNDU

Çavuşoğlu sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Türkiye-Filistin Ortak Komite Toplantısı'nın ikincisini gerçekleştirmek ve ikili temaslarda bulunmak üzere Filistin'deyiz." ifadelerine yer verdi. 

Tanju Özcan'ın eşi Meral Özcan kimdir? Meral Özcan Bolu Belediyesi'ni neden protesto etti? Tanju Özcan'ın eşi Meral Özcan kimdir? Meral Özcan Bolu Belediyesi'ni... Haberi Görüntüle

İSRAİL'E BÜYÜKELÇİ ATANACAK MI? 

Bakan Mevlüt Çavuşoğlu, Latin Amerika turunun ardından gazetecilerin 'İsrail'e büyükelçi atanacak mı?' sorusuna, "İsrail'e 25'inde gideceğiz. Dışişleri Bakanı ile oturup değerlendireceğiz, o zaman karar vereceğiz" yanıtını vermişti.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading