banner2

Devletteki kripto FETÖ'cüler bu kez okul ismini değiştirdi: 3 binlik liste ve ByLock kararı sonrası şimdi de bu!

Devlette birileri hâlâ 15 Temmuz şanlı direnişini hasır altı etmeye çalışıyor. Amerikan istihbaratına bağlı FETÖ'cü hainlere karşı sürdürülen mücadelenin soluksuz devam etmesi gerektiği son olaylarla birlikte net biçimde görüldü: Örgüte destek veren AİHM, ByLock'u sıfırlamaya çalıştı; emniyet birimlerinde 3 bin kripto tespit edildi; Düzce'de ise 15 Temmuz ismi bir okuldan silinmek istendi.

Gündem 27.09.2023, 12:26 27.09.2023, 12:52
Abone ol

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz 2016 darbe girişimi sonrası milletin destansı mücadelesine atfen ismi değiştirilen okullardan biri Düzce Lisesi'ydi. Tabelasında son 7 yıldır '15 Temmuz Şehitler Anadolu Lisesi' yazan okulun adı 'mezunların talebi' gerekçe gösterilerek değiştirilmek istendi. 

'15 Temmuz' şanlı direnişini okulun adından silen Düzce Valiliği, "Cumhuriyetin 100. yılında 100. yaşını tamamlayan 3 okuldan biri olan Düzce Lisesi'nin adının yaşatılması son derece anlamlıdır" şeklinde bir açıklama yaparak eyleminin arkasında durdu. 

Milli Eğitim Bakanlığı'nın onayıyla yürürlüğe girdiği belirtilen karar özellikle sosyal medyada infial uyandırdı.

Düzce Valisi Selçuk Aslan

Gelen tepkilerin ardından yayınladığı açıklamayı silmek zorunda kalan Düzce Valiliği, okul isminin değiştirilmesinde son kararın MEB'e ait olduğunu ifade ederek topu Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin'e atmak istedi. 

Düzce'deki görevine ağustos ayındaki Valiler Kararnamesi ile başlamış Selçuk Aslan'ın bu hamlesi, Bakan Tekin'in açıklamasıyla elinde patladı. Tekin, "Bakanlığımızın okul ismi değiştirme kararına onayı semboliktir. Genelde biz karışmıyoruz. Valilik yazı göndermiş, bizim genel müdürlüğümüz ise rutin bir işlem olarak onamış. Bu kararı derhal iptal ettireceğim" dedi. 

15 TEMMUZ'U KİMLER HASIRALTI ETMEK İSTİYOR?

Düzce Valisi Selçuk Aslan'la da konuşacağını söyleyen Bakan Yusuf Tekin, olaya bizzat el koydu ve okulun tabelası bugün yeniden eski haline çevrildi. Tekin'in müdahalesi sonrası okulun tabelasında şimdi 'Düzce 15 Temmuz Şehitler Anadolu Lisesi' yazıyor. 

Vicdanları yaralayan bu kriz sonrası milyonlarca vatandaşın aklında ise benzer sorular kaldı. Milli Eğitim Bakanlığı bürokratları arasında Bakan Yusuf Tekin'e haber vermeksizin '15 Temmuz'u okul adından silmeye cüret edenlerin kimler olduğu ve MEB teşkilatında kripto FETÖ üyelerinin ne derece varlık gösterdiği merak ediliyor. 

'Garson' kod adlı mahrem sorumludan ele geçirilen kriptolu harddiskin Milli İstihbarat Teşkilatı tarafından çözülmesiyle birlikte şimdiye dek FETÖ soruşturması geçirmemiş 3 bin kripto emniyet personeli tespit edilmişti. Savcıların soruşturmakta olduğu bu dosya, kamu kurumlarında örgüt üyelerinin hâlâ varlık gösterdiğinin en net ispatı olmuştu. 

FETÖ'cü David Keynes'in itiraflarına ve klasörler dolusu delile rağmen AİHM, ByLock'un örgütle ilişkili olmadığını iddia ederek güvenilirliğini bir anda sıfırladı.

3 BİN KRİPTO VE AİHM KARARI DERKEN...

Türk Silahlı Kuvvetleri ve Emniyet teşkilatında FETÖ'ye karşı yıllardır sürdürülen yoğun faaliyetlere rağmen şimdi ortaya çıkan '3 bin kripto', devletin başka kurumlarında ne kadar FETÖ'cü bulunduğu sorularını yeniden gündeme getirdi. 

Örgütün şifreli iletişim uygulaması ByLock kullanımına ilişkin Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'nin (AİHM) verdiği son karar da FETÖ'ye Batı desteğinin yeni bir kanıtı oldu. AİHM verdiği kararla ByLock kullanımının FETÖ üyeliği için delil teşkil etmeyeceğini savunmuştu. 

Hem 15 Temmuz şanlı direnişini hasır altı etme girişimleri hem yeni tespit edilmiş 3 bin kriptonun varlığı hem de ABD ve Avrupa'nın FETÖ'ye desteğini her ölçekte sürdürmesi, bu tehlikeye karşı sürekli teyakkuzda bulunma ve sert tedbirleri hayata geçirme gerekliliğini bir kez daha ortaya koydu. 


 

Yorumlar (0)
Yorum yapabilmek için lütfen üye girişi yapınız!