Yandex Metrica
SON DAKİKA
Devlet kurumları bütün imkanlarıyla Batı Karadeniz'deki afet bölgesinde yaraları sarıyor

Devlet kurumları bütün imkanlarıyla Batı Karadeniz'deki afet bölgesinde yaraları sarıyor

Devlet kurumları; Sinop, Kastamonu ve Bartın'da meydana gelen sel felaketinde yaraları sarmaya devam ediyor. Bölgede tahliye, barınma, yemek, enerji, psikolojik destek başta olmak üzere afetzedelerin bütün ihtiyaçları gideriliyor.

Gündem

23.01.2024, 17:48

Sinop Ayancık ve Kastamonu Bozkurt İlçeleri’nde arama ve kurtarma ekipleri tarafından çalışmalar aralıksız devam ettiriliyor. Devlet, bütün kurumlarıyla afet bölgesinde.

Bölgede yürütülen çalışmalarda AFAD, Genelkurmay Başkanlığı, Emniyet Genel Müdürlüğü, Sahil Güvenlik Komutanlığı, Jandarma, 112, UMKE, Karayolları Genel Müdürlüğü, DSİ, İl Özel İdaresi, İHH ve YEDAŞ personel ve araçları 7/24 görev yapıyor.

ABD'ye oğluyla kaçan Eylem Tok'un yeni planı ortaya çıktı! New... Haberi Görüntüle

BARTIN, KASTAMONU, SİNOP AFET BÖLGELERİNDE PERSONEL VE ARAÇ SAYILARI

Bartın’da; 895 personel, 1 arama köpeği, 103 araç, 7 ambulans, 1 AFAD mobil koordinasyon TIR’ı, 79 iş makinası, 1 bot ve 4 motopomp,

Kastamonu’da; 2466 personel, 313 araç, 32 ambulans, 9 helikopter, 1 JİKU, 1 İHA, 1 AFAD mobil koordinasyon TIR’ı, 1 mobil harekat merkezi, 1 mobil enerji aracı, 283 iş makinesi, 29 bot ve 12 motopomp, 1 dalgıç pompa, 1 jeneratör, 19 arama köpeği,

Sinop’ta; 1556 personel ile 10 helikopter, 214 araç, 1 AFAD mobil koordinasyon TIR’ı, 27 ambulans, 154 iş makinası, 8 bot ve 2 motopomp, 1 mobil mutfak, 3 arama köpeği görev yapıyor.

Bünyamin Ergün kimdir? Bünyamin Ergün neden intihar etti? Haberi Görüntüle

AFETZEDELERİN BESLENME İHTİYACI GİDERİLİYOR

Türk Kızılayı tarafından sel bölgelerinde toplam 217 personel/gönüllü, 9 ikram aracı ve 42 araç görev yapıyor. Bölgede selin yaşandığı ilk günden itibaren 19.170 sıcak yemek, 17.072 kumanya, 138.726 ikramlık malzeme dağıtımı yapıldığı bilgisi paylaşıldı.

Jandarma Genel Komutanlığı tarafından Sinop’a 1 Mobil Mutfak TIR’ı sevk edildi. Afetzedeler için yemek pişirme ve dağıtım hizmetine başladı. 1500 kişiye çorba, 450 kişiye soğuk sandviç dağıtımı gerçekleştiren tır faaliyete halen devam ediyor.

Öte yandan, Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından Kastamonu’ya 1 Mobil Mutfak TIR’ı sevk edildi.

Türk Hava Yolları yarınki bazı seferlerini iptal etti! Haberi Görüntüle

AFET BÖLGESİNDE MAHSUR KALAN VATANDAŞLARIN TAHLİYESİ

Bartın; Ulus İlçesinde sel afeti sonrası 323 afetzede güvenli bölgelere tahliye edildi.

İl il tahliye rakamları şu şekilde;

Kastamonu; Toplamda 925 vatandaş tahliye edildi. Helikopter ve bot vasıtasıyla tehlikeli bölgelerde bulunan afetzedelerin güvenli bölgelere tahliyesi hızla devam ediyor.

Sinop; Ayancık ilçesi ve mahallelerinden 472 afetzede 2 helikopter aracılığıyla tahliye edildi. Tahliye edilen 472 afetzededen 418’i yakınlarına kavuşturuldu.

Sahra tozu geliyor, maskeleri hazırlayın! Uzman isim tarih verdi Haberi Görüntüle

AFETZEDELERİN BARINMA İHTİYACI

Kastamonu’da acil barınma ihtiyacının karşılanması için öğrenci yurtlarında 2.469 kişilik kapasite ayrıldı. Bu yurtlarda 784 vatandaşa barınma hizmeti sunuldu. Öte yandan, Kastamonu’daki olası barınma ihtiyaçlarını karşılamak üzere; 160 çadır, 480 battaniye, 480 yatak, 480 nevresim seti ve 51 mutfak seti bölgeye sevk edildi. Ankara İlinden Kastamonu’ya sevk edilen 4 adet WC konteyneri sel bölgesine ulaştı.

Sinop’ta ise acil barınma ihtiyacının karşılanması için öğrenci yurtlarında 2.212 kişilik kapasite ayrıldı. Burada 127 vatandaşa barınma hizmeti sunuluyor. Sinop Ayancık İlçesine Sinop AFAD Lojistik Destek Depo’dan 100 battaniye gönderildi.

Bartın’da acil barınma ihtiyacının karşılanması için öğrenci yurtlarında 2.813 kişilik kapasite ayrıldı. Bu yurtlarda 21 vatandaşa barınma hizmeti sunuluyor.

4 ilde 3 organize suç örgütü çökertildi: 22 gözaltı Haberi Görüntüle

ACİL YARDIMLAR

AFAD tarafından; Kastamonu’ya 5 Milyon TL, Sinop’a 3 Milyon TL ve Bartın’a 2 Milyon TL acil yardım ödeneği gönderildi. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’ndan ise Kastamonu’ya 5 Milyon, Sinop’a 3 milyon ve Bartın’a 2 milyon ödenek gönderildi. Gönderilen nakdi ödenek tutarı toplamda 20 milyon TL oldu.

1 Nisan'da okul var mı? 1 Nisan Pazartesi okullar kapalı... Haberi Görüntüle

BARTIN'DA ELEKTRİK VERİLEMEYEN KÖY KALMADI

Bartın il genelinde elektrik verilemeyen köy kalmadı. Kastamonu genelinde ise 112 köye ve Sinop’ta 86 köye elektrik verilemiyor. 

Kastamonu’ya Samsun AFAD’dan 1 mobil enerji aracı bölgeye sevk edildi. Sinop’taki çalışmalarda kullanılmak üzere Samsun’dan jeneratör sevk edildi. Kastamonu Bozkurt ilçesinde 3 adet jeneratör sahada aktif durumda. Sinop Ayancık'ta ise 7 adet jeneratör aktif durumda.

DEM Partili isimden CHP itirafı! 'İstanbul'da başkan yardımcıları bizden olacak' Haberi Görüntüle

HABERLEŞMEYE YÖNELİK ÇALIŞMALAR

Bartın, Kastamonu ve Sinop sel felaketinde mobil haberleşmede genel olarak kesinti bulunmuyor. Sel bölgesinde 5 adet mobil baz istasyonu kurulurken, 9 adet mobil baz istasyonu ve 2 adet acil iletişim aracı (wi-fi aracı) bölgeye sevk edildi.

Mehmet Akarca kimdir? Yargıtay Başkanı kim oldu? Haberi Görüntüle

PSİKOLOJİK DESTEK

Sel felaketlerinde; Kastamonu İlinde 34 personel ve 7 araç 571 kişiye; Bartın İlinde 21 personel ve 7 araç ile hanede 207 kişiye; Sinop İlinde 15 personel 4 araç ile 55 kişi olmak üzere toplam 70 personel ve 18 araç ile 833 kişiye psikolojik destek hizmeti sunuyor.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading