Yandex Metrica
SON DAKİKA
DEVA Partisi'nden dikkat çeken vekil sayısı yorumu: Ticaret böyle yapılır!

DEVA Partisi'nden dikkat çeken vekil sayısı yorumu: Ticaret böyle yapılır!

TBMM'de çoğunluğu elde etme amacıyla kısmen ortak liste hazırlayan Millet İttifakı'nda CHP; DEVA, Gelecek, Saadet ve Demokrat Parti'ye toplamda 39 vekil verdi. Gazeteci Murat Yetkin de DEVA Partisi'nden bir yetkiliye bu konuyu açtığını belirtti. Yetkin, DEVA Partili yetkilinin yorumunu şöyle aktardı: "Bu Millet İttifakı çok güzel bir geniş tabandı. Ama neticede CHP'nin de İyi Parti'nin de işine yaramadı. Sadece diğer asla verdikleri destek oranının çok üstünde vekil kazanan partilere yaradı. Bugün bir DEVA yetkilisi 'Ticaret böyle yapılır' dedi. Sonuçta yüzde yarım tahmin edilen oyla 15 milletvekili alıyorsunuz."

Gündem

23.01.2024, 20:59

Türkiye 28 Mayıs'ta tarihi seçim sürecinin ardından yeni bir döneme girdi.  İktidarın Türkiye Yüzyılı şeklinde adlandırdığı bu yeni dönemde yapılacak hizmetler için çalışmalara başladı. Muhalefette ise ağır hezimetin ardından değişim sesleride yavaş yavaş yükselmeye başladı. Bu kapsamda CHP'nin durumu özellikle ön plana çıkıyor. 

CHP'li Ekrem İmamoğlu işçilerinin hakkına göz koydu! İBB bünyesinde çalışan... Haberi Görüntüle

DÖRT PARTİYE 39 VEKİL VERDİ

TBMM'de çoğunluğu elde etme amacıyla kısmen ortak liste hazırlayan Millet İttifakı'nda CHP; DEVA, Gelecek, Saadet ve Demokrat Parti'ye toplamda 39 vekil verdi.Oy oranları toplamı yüzde 5'e bile ulaşmadığı ileri sürülen bu partilere 40'a yakın vekil verilmesi CHP tabanında büyük huzursuzluk yarattı.

Kış lastiği takmama cezası ne kadar, kaç TL 2024? Kış... Haberi Görüntüle

PARTİLER VEKİL SAYILARINI HAK ETTİKLERİNİ BELİRTİYOR 

Konuya ilişkin sorular hem CHP'ye hem de söz konusu partilere yöneltilirken, partililer vekillikleri hak ettiklerini ileri sürüyor. Gazeteci Murat Yetkin de DEVA Partisi'nden bir yetkiliye bu konuyu açtığını ifade etti.

Gelin bizi siz yönetin! Türkiye'nin Afrika'daki varlığının arkasındaki güç! Osmanlı'nın... Haberi Görüntüle

DEVA PARTİ: TİCARET BÖYLE YAPILIR

FOX TV'de yayınlanan Orta Sayfa programında konuşan Yetkin, DEVA Partili yetkilinin yorumunu şöyle aktardı:"Bu Millet İttifakı çok güzel bir geniş tabandı. Ama neticede CHP'nin de İyi Parti'nin de işine yaramadı. Sadece diğer asla verdikleri destek oranının çok üstünde vekil kazanan partilere yaradı. Bugün bir DEVA yetkilisi 'Ticaret böyle yapılır' dedi. Sonuçta yüzde yarım tahmin edilen oyla 15 milletvekili alıyorsunuz."

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading