Yandex Metrica

Deva Partisi Genel Başkanı Babacan şimdi de SİHA'ları hedef aldı! 'Kusura bakmayın dokunacağız'

Deva Partisi Genel Başkanı Babacan şimdi de SİHA'ları hedef aldı! 'Kusura bakmayın dokunacağız'

Deva Partisi Genel Başkanı Ali Babacan katıldığı bir televizyon programında, Türkiye'nin savunma sanayisini bir üst lige taşıyan terörle mücadelede TSK'ya büyük güç sağlayan SİHA'ları hedef aldı. Babacan, SİHA'ları iktidarın bir propaganda malzemesi olduğunu iddia ederek, 'Kusura bakmayın bunlara dokunacağız' diyerek Türkiye'nin savunma sanayisini açık açık hedef aldı.

Gündem

23.01.2024, 20:19

Deva Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, bir canlı yayında Türkiye'nin savunma sanayisini hedef aldı. BAYKAR tarafından birçok ülkeye ihraç edilerek Türkiye savunma sanayisinin kalitesini kanıtlayan SİHA'ları hedef alan Babacan, SİHA'lar özelinde Türkiye'nin kendi öz imkanlarıyla ürettiği birçok savunma sanayi ürününü hedef alarak, 'Kusura bakmayın bunlara dokunacağız' dedi. 

Batılı ülkelerin Türkiye'nin savunma sanayisinden çekinmeye başladığı şu günlerde, ABD'nin de Baykar'a yaptırımı gündemine aldığı vakitlerde, Altılı masanın ortaklarından olan Deva lideri Babacan'ın SİHA'ları hedef alan bu sözleri vatandaşlar tarafından oldukça manidar görüldü. İktidara geldikleri takdirde bunlara karşı cephe alacağını belirten Babacan, SİHA'lara karşı harekete geçeceklerini belirtti. 

Peki Altılı masanın küçük ortağı Ali Babacan, Türkiye savunma sanayinin hangi ürünlerini hedef aldı? İşte Türkiye'yi dünya ekseninde önemli bir noktaya getiren savunma sanayi ürünleri... 

Bayramın acı yüzü: 8 gününde 4 bin 998 trafik kazası! Onlarca kişi hayatını kaybetti Bayramın acı yüzü: 8 gününde 4 bin 998 trafik kazası!... Haberi Görüntüle

BAYRAKTAR TB2 

BAYKAR'ın resmi sitesinde yer alan bilgilerde Bayraktar TB2 için şu ifadelere yer veriliyor: 

Bayraktar TB2 Taktik Silahlı İnsansız Hava Aracı, keşif ve istihbarat görevleri için orta irtifa-uzun havada kalış süresi sınıfına giren (MALE) insansız hava aracıdır. Üç yedekli aviyonik sistemleri ve sensör füzyon mimarisi ile tamamen otonom taksi, kalkış, iniş ve normal seyir kabiliyetine sahiptir. 500.000 saatten fazla uçan TB2, Türk Silahlı Kuvvetleri, Jandarma ve Emniyet Müdürlüğü bünyesinde 2014’ten bu yana aktif olarak hizmet etmektedir. Şu anda Türkiye ile beraber Katar, Ukrayna, Azerbaycan ve teslimat yapılan ülkelerin envanterinde yüzlerce Bayraktar TB2 S/İHA Platformu görev yapmaktadır. Bayraktar TB2, Türk havacılık tarihinde havada kalma (27 Saat 3 Dakika ) süresi ve irtifa (25 bin 30 feet) rekorunu kırmıştır. Bayraktar TB2 bu ölçekte ihraç edilen ilk hava aracı ünvanını da taşımaktadır. 

Diğer yandan Bayraktar TB2 dünyanın dört bir yanından birçok ülkeye ihraç edilirken ülkemizde de terörle mücadelede aktif olarak rol alıyor. 

Naci Görür'den İstanbul depremi uyarısı: Çok büyük bir afetle karşılaşabiliriz Naci Görür'den İstanbul depremi uyarısı: Çok büyük bir afetle karşılaşabiliriz Haberi Görüntüle

KIZILELMA 

BAYKAR tarafından geliştirilen insansız savaş uçağı Kızılelma 2023 yılının ilk çeyreğinde uçuşunu gerçekleştirecek. Tamamen yerli imkanlarla yapılan Kızılelma Türkiye'nin savunma sanayisinde yeni bir mihenk taşı olacak. 

Adil çözüm şart! Cumhurbaşkanı Erdoğan Papa'ya Gazze mektubu gönderdi: Hukuk çiğneniyor Adil çözüm şart! Cumhurbaşkanı Erdoğan Papa'ya Gazze mektubu gönderdi: Hukuk... Haberi Görüntüle

TAYFUN BALİSTİK FÜZESİ 

Tayfun Balistik Füzesi, Türkiye tarafından geliştirilen 1000 kilometre menzile sahip bir füze olarak öne çıkıyor. Söz konusu füzenin test atışları dünya genelinde geniş yankı yapmış. Yunanistan Tayfun füzesinin test atışı sonrası korkuya kapılmıştı. 

Teröre ve teröriste hiçbir yerde geçit yok! Fırat Kalkanı bölgesinde operasyon: 4 terörist öldürüldü! Teröre ve teröriste hiçbir yerde geçit yok! Fırat Kalkanı bölgesinde... Haberi Görüntüle

TCG ANADOLU 

Türkiye'nin ilk uçak gemisi olma özelliği taşıyan TCG Anadolu'nun çalışmaları 2014 yılında başladı. 

Konuyla alakalı açıklama yapan Savunma Sanayii Başkanı İsmail Demir "Artık geri sayıma geçtik! Anadolu gemimizde projenin son aşaması olan deniz kabul testlerine başladık ve çeşitli sistemler için testler icra ediyoruz. Doğrulama ve sertifikasyon faaliyetlerinden sonra envantere alacağımız Anadolu'yla denizlerdeki gücümüze güç katacağız" ifadelerine yer vermişti. 

İstanbul'da taksici cinayeti: Defalarca bıçaklanıp yola atıldı! Valilikten olayla ilgili açıklama! İstanbul'da taksici cinayeti: Defalarca bıçaklanıp yola atıldı! Valilikten olayla ilgili... Haberi Görüntüle

MİLLİ MUHARİP UÇAK 

Türk Havacılık ve Uzay Sanayii tarafından geliştirilen MMU, Türkiye'nin 5. nesil yerli savaş uçağı çalışmalarında önemli bir yere sahiptir. TUSAŞ resmi sitesinde MMU ile ilgili şu ifadelere yer verilmektedir: 

Türk Hava Kuvvetleri Komutanlığımızın envanterinden 2030’lu yıllardan itibaren kademeli olarak devreden çıkartılması düşünülen F-16 uçaklarının yerini alabilecek, yurt içi imkân ve kabiliyetler ile tasarlanan ve geliştirilen bir savaş uçağının üretilmesi ve bu uçağı tasarlayıp geliştirebilecek insan gücü ve altyapının oluşturulması amacıyla başlatılan Milli Muharip Uçak (MMU) Geliştirilmesi Projesi’nde şirketimiz ana yüklenici konumundadır.

Projede yeni nesil bir uçakta olması gereken düşük görünürlük, dâhili silah yuvası, yüksek manevra kabiliyeti, artırılmış durumsal farkındalık ve sensör füzyonu gibi teknoloji alanlarındaki kazanılacak kabiliyetlerle Türkiye; dünyada ABD, Rusya, Çin vb. 5’inci nesil bir muharip uçağı üretebilecek altyapı ve teknolojiye sahip sınırlı sayıdaki ülkeler arasında yerini alacaktır.

MMU'nun, Türk Hava Kuvvetleri Komutanlığının envanterinde bulunan diğer savaş uçakları, İnsansız Hava Araçları (İHA) ve Havadan İhbar ve Kontrol (HİK) gibi platformlar ve tedarik edilmesi planlanan diğer unsurlarla ortak çalışabilir şekilde görev yapması ve üretilecek uçakların 2070’lere kadar Türk Hava Kuvvetleri Komutanlığı envanterinde yer alması öngörülmektedir.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading