Yandex Metrica
SON DAKİKA
Dev projenin bitmesine az kaldı: İki şehir arası mesafe 1 saat 10 dakikaya düşecek!

Dev projenin bitmesine az kaldı: İki şehir arası mesafe 1 saat 10 dakikaya düşecek!

Türkiye ulaşım sisteminde her geçen gün başarılı projelere imza atmaya devam ediyor. Özellikle son yıllarda şehirlerarası ulaşımda mesafeyi azaltmak için yapılan hamleler dikkat çekiyor. Saatte 200 kilometre hıza uygun çift hatlı inşa edilen demiryolu ile Edirne-İstanbul arası 1 saat 10 dakikaya düşecek. Edirne Valisi Hüseyin Kürşat Kırbıyık, projenin yıl sonuna kadar kullanacağını belirtti.

Gündem

23.01.2024, 20:58

Ulaşımda vatandaşın hayatını kolaylaştıracak çalışmalar ve yatırımlar  hız kesmeden sürüyor. Türkiye'nin Avrupa ülkeleriyle yüksek standartlı demir yolu bağlantısını sağlayacak Halkalı-Kapıkule Demir Yolu Projesi'nin ilk etabı olan Çerkezköy-Kapıkule hattının, yıl sonuna kadar tamamlanacak. 

PKK'ya Pençe-Kilit darbesi! Çok sayıda terörist yok edildi Haberi Görüntüle

YOLCU TAŞIMACILIĞI YÜKSEK ORANDA  ARTACAK 

Hattın tamamlanması ile Halkalı-Kapıkule Demir Yolu Projesi'nin yük ve yolcu taşımacılığı kapasitesini yüksek oranda artıracağı öngörülüyor.

İstanbul'da birçok ilçede elektrik kesintisi! 16 Mart Cumartesi BEDAŞ-AYEDAŞ elektrik... Haberi Görüntüle

LONDRA'DAN PEKİN'E UZANAN YOL 

Türkiye'nin Avrupa Birliği (AB) ile imza attığı en önemli ulaşım altyapı projelerinden Halkalı Kapıkule Demiryolu Hattı Kapıkule-Çerkezköy (ÇE-KA) Kesimi İnşası Projesi birçok ilki bünyesinde barındırıyor.Londra'dan Pekin'e uzanan Demir İpek Yolu'nun Avrupa bağlantısını oluşturan Halkalı-Çerkezköy-Kapıkule Demiryolu Hattı'nda Asya ile Avrupa kıtalarının Türkiye üzerinde demir yolu ile bağlanmasını sağlayacak Halkalı-Kapıkule Demiryolu Hattı, Çerkezköy- Kapıkule ve Çerkezköy-Halkalı olmak üzere iki kesimden oluşuyor.

Gizem Memiç'e ne oldu, sakatlandı mı? Gizem Memiç'in ayağına ne... Haberi Görüntüle

MESAFE 1 SAAT 10 DAKİKAYA DÜŞECEK 

Saatte 200 kilometre hıza uygun çift hatlı inşa edilen demir yolu ile Halkalı-Kapıkule arasında yolculuk süresi 3 buçuk saatten 1 saat 10 dakikaya, yük taşımacılığı ise 8 saatten 3 saat 35 dakikaya düşmüş olacak.  153 kilometrelik etabın yüzde 85'i ise tamamlandı.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading