Dev bankanın satışı yapıldı! 14 yıl sonra el değiştirdi: BDDK onayladı!

14 yıldır bankacılık sektöründe olan deva bankanın satışı yapıldı. Odeabank’ın çoğunluk hissesi, Birleşik Arap Emirlikleri merkezli Abu Dhabi Developmental Holding Company (ADQ) tarafından satın alındığı açıklandı.
Abu Dabi merkezli ADQ, Odeabank’ın yüzde 96’lık hissesini devraldı. Dev bankanın bankanın yeni sahibi oldu. Dev bankanın satış işleminin sonlanması ardından, Bank Audi ve diğer hissedarların Odeabank’taki payları sıfırlandı.
14 YILIN SONUNDA SATIŞA ÇIKTI
Türk bankacılık sektörüne 2001 yılında Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu'ndan (BDDK) alınan sıfırdan kurulma lisansıyla giriş yapan Odeabank, 14 yılın sonunda satışı çıktı ve el değiştirdi.
Yapılan anlaşmaya bakıldığında, Odeabank'ın çoğunluk hissedarı olan Bank Audi, sahip olduğu yüzde 76,419'luk payı satışa çıkardı. Bununla birlikte, Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası (EBRD) yüzde 8,009, Uluslararası Finans Kurumu (IFC) yüzde 6,362, IFC FIG Investment Company S.a.r.l yüzde 3,426 ve Mohammad Hassan Zeidan yüzde 1,780 oranındaki hisselerini de sattı.
REKABET KURUMU SATIŞI ONAYLANDI
Dev bankanın satış süreci, 12 Mart 2025’te Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu’nun (BDDK) onayıyla sona gelindi. 20 Mart 2025’te Rekabet Kurumu’nun da onay vermesiyle satış işlemi kamuoyuna açıklandı. Tüm süreçlerin sona ermesiyle, Odeabank 26 Mart 2025 itibarıyla resmi olarak ADQ bünyesine katıldı.
