Yandex Metrica
SON DAKİKA
Depremzedelere destek çıkmamışlardı! Alınacak vergiden de rahatsız oldular: TÜSİAD'dan skandal çıkış

Depremzedelere destek çıkmamışlardı! Alınacak vergiden de rahatsız oldular: TÜSİAD'dan skandal çıkış

TÜSİAD Başkanı Orhan Turan, 11 ilde büyük yıkıma sebep olan depremlerin ardından bir kereye mahsus olarak alınacak vergiden rahatsız oldu.

Gündem

23.01.2024, 22:20

Kahramanmaraş'ta meydana gelen 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki iki depremde 13 milyondan fazla insan etkilenirken 48 binden fazla vatandaşımız hayatını kaybetti. 

232 bin binanın yıkık ya da hasarlı duruma geldiği depremin ekonomik etkisinin 50 milyar doları aşması bekleniyor.

Diğer yandan depremin yaralarını sarmak için devlet ve millet el ele vererek tüm gücünü ortaya koyuyor. 

Devlet elindeki tüm imkanları seferber ederken iş dünyası ve vatandaşlar da ellerinde ne varsa yaraların sarılması için bölgeye gönderdi.

Son anket de Murat Kurum diyor: İşte İstanbul'da son durum Haberi Görüntüle

TEK SEFERLİK VERGİ GETİRİLDİ 

Ayrıca depremzedeler ve bölgenin yeniden ayağa kalkabilmesi için yapılacak imar çalışmalarının finansmanına yönelik birçok yardım kampanyası düzenlenirken şirketlere de 'bir kereye mahsus' ek vergi getirildi. 

İstanbul açıklarında korkutan görüntü: Tehlike Sarayburnu’ndan Bakırköy’e kadar uzanıyor Haberi Görüntüle

22 BİN FİRMA ETKİLENECEK 

Kurumlar Vergisi mükelleflerine sağlanan vergi teşviklerinden bir kereye mahsus yüzde 10 kesinti yapılacak. Bu düzenlemeden 22 bin kurumlar vergisi mükellefi etkilenecek. 

Depremin ardından bölgeye yeteri kadar destek vermediği için eleştirilen TÜSİAD bu sefer de alınacak deprem vergisinden rahatsız oldu. 

Bülent Cihantimur'un 'taziyede bulunduk' sözlerine acılı babadan dikkat çeken yanıt Haberi Görüntüle

TÜSİAD DEPREMZEDELERE YARDIMCI OLMAKTAN RAHATSIZ OLDU 

Tek defaya mahsus alınacak yüzde 10'luk vergiye, yıllardır Türkiye'de milyarlarca TL para kazanan ve Türkiye'nin en zengin şirketlerinin içinde bulunduğu TÜSİAD karşı çıktı. 

2024 MANİSA-DEMİRCİ SEÇİM SONUÇLARI | 31 Mart 2024 Manisa-Demirci'de hangi... Haberi Görüntüle

TÜSİAD BAŞKANI ADALETSİZ DEDİ 

TÜSİAD Başkanı Orhan Turan, deprem nedeniyle açıklanan yeni vergiler hakkında konuştu. Turan, açıklanan yeni vergiler için “adaletsiz” dedi.

Turan, deprem nedeniyle açıklanan yeni vergilerle ilgili konuştu. Turan; sayıları 1 milyonun üzerinde olan kurumlar vergisi mükelleflerinden geçici vergi alınması yerine 22 bin civarındaki kurumlar vergisi teşviki almış mükelleften kesinti yapılmasının "adaletsiz" olduğunu söyledi.

Mevcut durumda kurumların yerel ve global koşullar nedeniyle finansal kaynaklara erişim sıkıntısı yaşadığını hatırlatan Turan, “EYT düzenlemesinin getirdiği yükü karşılamaya çalışırken, bu kez de 2022 yılı kazançlarındaki istisna ve indirimlerinin üzerinden ek vergi yükü ile karşı karşıya bırakılmakta” diye konuştu.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading