Yandex Metrica

Depremzedeler TCDD vagonlarına yerleştirildi: Bin kişiye sıcak ortam ve kesintisiz enerji

Depremzedeler TCDD vagonlarına yerleştirildi: Bin kişiye sıcak ortam ve kesintisiz enerji

Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen vatandaşlar Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığının sunduğu destekle TCDD Taşımacılık AŞ'nin vagonlarına yerleştirildi.

Gündem

23.01.2024, 20:26

Asrın felaketi Kahramanmaraş merkezli 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki depremlerden etkilenen vatandaşlar Osmaniye'de TCDD Taşımacılık AŞ'nin vagonlarına yerleştirildi. Osmaniye Tren Garı'na getirilen 12 vagonda, yaklaşık 1000 depremzedeye sıcak ortam ve kesintisiz enerji imkanı sağlanıyor.

Depremzedelerden Ahmet Yaşar evinin yıkılmadığını ancak hasar aldığını söyledi. 39 yaşındaki Yaşar hasar tespiti yapılmadan eve girmek istemediğini ve 3 çocuğu ile vagonlarda barındıklarını söyledi. Yaşar, şu şekilde konuştu:

Başımıza böyle bir olay geldi, Allah bundan öteye götürmesin. Sağ olsun devletimiz bize kucak açtı, vagon sağladı, içi de sıcak. Yemeğimiz, suyumuz, her şeyimiz karşılanıyor. Açıkta bırakılmadık, çok şükür. Vagonlar gidene kadar buradayız.

İstanbul'da elektrik kesintisi! BEDAŞ 17 Nisan (YARIN) elektrik kesintisi yaşayacak ilçeleri açıkladı! Elektrikler ne zaman gelecek? İstanbul'da elektrik kesintisi! BEDAŞ 17 Nisan (YARIN) elektrik kesintisi yaşayacak... Haberi Görüntüle

TORUNLARI VE KUŞLARIYLA TRENDE

Adem Yüksel ise evinin çok az hasar aldığını söyledi. Korktukları için eve giremediklerini, 2 torunu ve 2 muhabbet kuşuyla trende kaldıklarını söyleyen 68 yaşındaki Yüksel, vagonda herhangi bir sıkıntılarının olmadığını söyledi ve şu şekilde konuştu:

Sağ olsun devletimiz tren temin etti. Vagonlar sıcak. Herhangi bir sıkıntımız yok. İhtiyaçlarımız anında gideriliyor. Kuşlarımızı yanımızda getirdik, onlar da can taşıyor. Evde bırakmadık.

'DEVLETİMİZ, İNSANIMIZ A'DAN Z'YE HER ŞEYİMİZLE İLGİLENİYOR'

60 yaşındaki Esme Aktürk  ilk defa böyle bir deprem gördüğünü, çok korktuğunu anlattı ve şöyle konuştu:

Evimizde çok şükür bir şey yok, sadece duvarlarda hasar var. İlk günler dışarda kaldık, soğuk havada zorluk çektik. Burası çok mükemmel. Devletimiz, insanlarımız, A'dan Z'ye kadar her şeyimizle ilgileniyor.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading