Yandex Metrica

Depremzede yardımlarında KDV kaldırıldı mı? Deprem yardımında KDV sıfırlamasından nasıl yararlanılır?

Depremzede yardımlarında KDV kaldırıldı mı? Deprem yardımında KDV sıfırlamasından nasıl yararlanılır?

Asrın felaketi olarak nitelenen ve merkezi Kahramanmaraş olan 7.7 ve 7.6 şiddetlerindeki depremlerden toplamda 11 il etkilendi. Depremlerin ardından adeta asrın dayanışması yaşandı. Depremzedelere deprem sonrası birçok yardım kampanyaları düzenlendi. Peki, Depremzede yardımlarında KDV kaldırıldı mı? Deprem yardımında KDV sıfırlamasından nasıl yararlanılır?

Gündem

23.01.2024, 20:28

Asrın felaketi olarak nitelenen ve merkezi Kahramanmaraş olan 7.7 ve 7.6 şiddetlerindeki depremlerden toplamda 11 il etkilendi. Depremlerin ardından adeta asrın dayanışması yaşandı.  Depremzedelere deprem sonrası birçok yardım kampanyaları düzenlendi. Peki, Depremzede yardımlarında KDV kaldırıldı mı? Deprem yardımında KDV sıfırlamasından nasıl yararlanılır?

Aliyev Mutabakat Zaptı'nı onayladı! Türkiye-Azerbaycan Üniversitesi kurulacak Aliyev Mutabakat Zaptı'nı onayladı! Türkiye-Azerbaycan Üniversitesi kurulacak Haberi Görüntüle

DEPREMZEDE YARDIMLARINDA KDV KALDIRILDI MI?

Depremzede yardımlarında KDV kaldırıldı mı? sorusu sıkça araştırılıyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan Hatay'da, AFAD İl Koordinasyon Merkezi'nde konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, depremzedelerde yapılacak olan yardımlara vergi eklenmeyeceğini belirterek, ''Motorlu taşıtlar mükemlefleri de bu ötelemelerden yararlanacaktır. Mükelleflerin Mart, Mayıs ve Temmuz ayı taksitlerini Ağustos, Ekim ve Aralık aylarına erteliyoruz. Depremzedelere yapılacak yardımlara vergi uygulamıyor, KDV eklemiyoruz. Makbuz karşılığı yapılan yardımların vergi matrahından indirilebilmesini sağlıyoruz. Acil ihtiyaç duyulan ürünler başta olmak üzere fiyatlarında haksız artışa gidenler için vergi ve sosyal güvenlik incelemesi başta olmak üzere kamunun tüm denetim araçlarını en sert şekilde devreye alıyoruz.'' açıklamasında bulundu.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading