Yandex Metrica

Depremzede çocuklara nasıl koruyucu aile olunur? Koruyucu aile olma şartları neler?

Depremzede çocuklara nasıl koruyucu aile olunur? Koruyucu aile olma şartları neler?

Depremzede çocuklara nasıl koruyucu aile olunur? Koruyucu aile olma şartları neler? soruları anne babası vefat eden çocuklara sahip çıkmak isteyen vatandaşlar tarafından sıkça araştırılmaya başlandı. Yapılan açıklamada bakım ihtiyacı olan çocuklar için koruyucu aile olunabileceği duyuruldu. Peki koruyucu aile nasıl olunur?

Gündem

23.01.2024, 20:26

Kahramanmaraş'ta meydana gelen şiddetli depremin ardından birçok çocuk anne ve babasını kaybetti. Ankara ve İstanbul'da ailelerini kaybeden çocukların tedavileri devam ederken depremzede çocukların bakımını üstlenmek isteyen aileler bunu nasıl yapabileceklerini araştırmaya başladı. Peki depremzede çocuklara nasıl koruyucu aile olunur? Koruyucu aile olma şartları neler?

Bakan Özhaseki'den tüm belediye başkanlarına 'kentsel dönüşüm' çağrısı: 500'e yakın fay hattı var! Bakan Özhaseki'den tüm belediye başkanlarına 'kentsel dönüşüm' çağrısı: 500'e yakın... Haberi Görüntüle

DEPREMZEDE ÇOCUKLARA NASIL KORUYUCU AİLE OLUNUR?

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığıtarafından yapılan açıklamada şartları karşılayan ailelerin depremde anne, babasını kaybeden çocuklara koruyucu aile olabileceği belirtildi. 

Bakanlık tarafından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi: 

Deprem bölgesinde korunma ve bakım ihtiyacı tespit edilen çocukların durumları meslek elemanlarımız tarafından titizlikle değerlendirilmekte, sırada bulunan ve mevcut koruyucu ailelerimizin yanlarına yerleştirme işlemleri sürdürülmektedir. Yeni başvuruda bulunacak koruyucu aile adaylarımız e-Devlet üzerinden veya deprem bölgesinin dışında ikamet ettikleri ilin aile ve sosyal hizmetler il müdürlüklerimize şahsen başvurabilirler. Vatandaşlarımıza çocuklarımız için koruyucu aile olma talepleri konusunda göstermiş oldukları hassasiyet nedeniyle teşekkür ederiz.

Önce tatile sonra hapise! Sahte rapor alıp tatile gidenler dikkat! Onlarca yıl ceza alabilirsiniz! Önce tatile sonra hapise! Sahte rapor alıp tatile gidenler dikkat!... Haberi Görüntüle

HANGİ ÇOCUKLAR KORUYUCU AİLEYE VERİLEBİLİR? 

Öz ailesi bulunan, öz ailesi tarafından bir süre için bakılamayacak olan, çeşitli nedenlerle evlat edindirilme şansını tümüyle yitirmiş olan, kız ya da erkek, sağlıklı ya da engel durumu olan, tek ya da kardeş olup, koruyucu aile yanına yerleştirilmeye uygun olduğu meslek elemanları tarafından belirlenmiş çocuklar koruyucu aile yanına yerleştirilebilir.

DEM Parti Derik'te sağlam bayrak bırakmadı: Önce astılar, sonra yırttılar DEM Parti Derik'te sağlam bayrak bırakmadı: Önce astılar, sonra yırttılar Haberi Görüntüle

KORUYUCU AİLE OLMA ŞARTLARI NELER? 

Deprem sonrası anne ve babasını kaybeden çocukları evlat edinmek isteyenler ise koruyucu aile olma şartları neler sorusunu araştırıyor. Bakanlıktan yapılan açıklamada koruyucu aile olma şartları olarak şunlar sıralanıyor: 

  • T.C. vatandaşı olmak
  • Sürekli olarak Türkiye’de ikamet etmek
  • 25-65 yaşları arasında olmak
  • En az ilkokul mezunu olmak
  • Düzenli bir gelire sahip olmak
  • Çocuğun biyolojik anne-babası ya da vasisi olmamak

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading