Yandex Metrica

Sitede Ara

Depremzede çocuklar 71 ildeki okullarda ders başı yaptı

Depremzede çocuklar 71 ildeki okullarda ders başı yaptı

Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen illerdeki depremzede çocuklar 71 ildeki okullarda ders başı yaptı.

Gündem

23.01.2024, 20:28

Asrın felaketi Kahramanmaraş merkezli 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki depremlerin ardından depremezede çocuklar 71 ildeki okullara yerleştirildi. İzmir'den Van'a, Bitlis'yen Trabzon'a Türkiye'nin dört bir yanındaki öğrenciler depremzede arkadaşlarıyla birlikte ders başı yaptı. 

Ölümlü Dünya 2 ne zaman çıkacak? Ölümlü Dünya 2 Netflix'te mi olacak? Ölümlü Dünya 2 ne zaman çıkacak? Ölümlü Dünya 2 Netflix'te... Haberi Görüntüle

DEPREMZEDE ÖĞRENCİLERE HER TÜRLÜ DESTEK SAĞLANIYOR

Kurumlar aracılığı ile veya kendi imkanlarıyla Bitlis'in ilçelerine yerleştirilen 290 öğrencinin kaydı yeni okullarına alındı. Yeni bir okulda yeni arkadaşlarıyla eğitime başlayan öğrencilere çanta ve kırtasiye malzemelerinden oluşa hediye paketleri dağıtıldı.

Deprem bölgelerinden gelen öğrencilere kitap, kırtasiye ve kıyafet desteği verilirken rehber öğretmenler de öğrencilerle görüşerek psikososyal destekte bulunuyor.

23 Nisan'da 29 ülkeden çocuklar Külliye'de buluşacak! Onur konuğu: Filistin! 23 Nisan'da 29 ülkeden çocuklar Külliye'de buluşacak! Onur konuğu: Filistin! Haberi Görüntüle

'HERKES BİZE YARDIMCI OLUYOR'

Malatya'dan Van'a giden 5. sınıf öğrencisi Beran Naz Düz, yeni arkadaşlarıyla tanıştığını söyledi ve şu şekilde konuştu:

Babam görevli olduğu için gelemedi. Annem ve kardeşlerim burada. Herkes bize burada çok yardımcı oluyor, yakından ilgileniyor. Malatya'daki arkadaşlarımı özlüyorum, şu an ne yaptıklarını bilmiyorum ama inşallah onlar da iyidir. Burada derslerime uyum sağlamaya çalışıyorum. İnşallah Malatya'ya tekrar dönerim arkadaşlarıma kavuşurum. Devletimize çok teşekkür ediyoruz burada bize bir sürü imkanlar sundular. Kaymakam amca bizi ziyarete geldi.

2024 İOKBS sınav görevli ücreti | Bursluluk sınavı gözetmen, yedek gözetmen, salon başkanı öğretmen sınv görevi ücreti ne kadar? 2024 İOKBS sınav görevli ücreti | Bursluluk sınavı gözetmen, yedek... Haberi Görüntüle

'DEPREMİ HATIRLATMAMAYA ÇALIŞIYORUZ'

Van Ercişli öğrenci Şermin Demir iser deprem bölgesinden gelen arkadaşlarına yardımcı olduklarını söyledi ve şöyle konuştu:

Elimizden geldiğince depremi hatırlatmamaya çalışıyoruz. Oyunlar oynayıp ortama alışmalarını sağlıyoruz. Evlerimize davet ediyoruz. Burada güzel zaman geçirmelerini sağlamaya çalışıyoruz.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading