banner2

Depremin vurduğu Hatay'da enkazdan çıkan molozlar, boş alana dökülüyor

Türkiye'yi derinden sarsan iki büyük depremin ardından arama- kurtarma çalışmalarının tamamlandı. Enkazdaki molozlar, kamyonlara yüklenerek boş alanlara dökülüyor.

Gündem 18.02.2023, 11:03
Abone ol
Depremin vurduğu Hatay'da enkazdan çıkan molozlar, boş alana dökülüyor

Türkiye'yi derinden sarsan asrın felaketinde Kahramanmaraş merkezli 11 ili etkileyen çifte depremin ardından 39 binden fazla kişi, yaşamını yitirdi.

Onlarca bina yıkılırken binlerce insan yaralandı ve birçok köy ağır hasar aldı. Depremin en çok etkilediği kentlerden biri de Hatay oldu.

ENKAZ KALDIRMA ÇALIŞMALARI BAŞLADI

Hatay'daki yüzlerce bina, yerle bir olurken, arama- kurtarma çalışmalarının yerini enkaz kaldırma çalışması almaya başladı. İş makineleriyle toplanan molozlar, kamyonlara yüklenerek boş alanlara taşınıyor.

MOLOZLAR BOŞ ALANA BIRAKILIYOR

Belediyelere, şirketlere ve Devlet Şu İşleri'ne ait kamyonlar ile molozlar, Antakya ilçesindeki Güzelburç Mahallesi'ndeki boş alana bırakılıyor. Molozu boşaltan kamyonlarla çalışmaların olduğu yere doğru tekrar yola çıkılıyor. Alana dökülen molozlar, DSİ'nin iş makinesi ile düzeltiliyor.

ÇALIŞMALAR DRONE İLE HAVADAN GÖRÜNTÜLENDİ

Alana gün içinde yüzlerce kamyon gelip, moloz boşaltıyor. Kamyonlar ve yapılan çalışma, dronla havadan görüntülendi. 

Yorumlar (0)
Yorum yapabilmek için lütfen üye girişi yapınız!