Yandex Metrica

Depremin Türkiye ekonomisine zararı nedir? Deprem ne kadar mali zarar oluşturdu?

Depremin Türkiye ekonomisine zararı nedir? Deprem ne kadar mali zarar oluşturdu?

Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesinde meydana gelen 7.7 şiddetindeki depremin maliyeti ağır oldu. Uluslararası derecelendirme kuruluşu Fitch depremin mali faturasının 4 milyar dolar olacağı tahmin etti

Gündem

23.01.2024, 20:25

Kahramanmaraş'ta meydana gelen ve çevre ilerde de hissedilen deprem mal ve can kaybına neden oldu. Depremin faturası ağır oldu, Uluslararası derecelendirme kuruluşu Fitch depremin  toplam maliyetinin 4 milyar dolar olduğunu tahmininde bulundu.

Suphiye Orancı'nın arkadaşından olay iddia: Dilara'nın babası Yeşilçam artistiydi! Futbolcu detayına dikkat Suphiye Orancı'nın arkadaşından olay iddia: Dilara'nın babası Yeşilçam artistiydi! Futbolcu... Haberi Görüntüle

4 MİLYAR DOLARDAN FAZLA OLABİLİR

Fitch, Kahramanmaraş merkezli meydana gelen 7.7 ve 7.6'lık depremin mali faturasının 2 milyar doları geçmesinin beklendiğini, zararın 4 milyar dolara ve daha fazlasına ulaşabileceği uyarısında bulundu.

Depremden etkilenen bölgelerdeki düşük sigorta bedellerine dikkat çeken Fitch, sigortalanan tutarların "çok daha düşük", "belki yaklaşık bir milyar dolar" olduğu tahmininde bulundu.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading