Yandex Metrica

Depreme ilişkin provokatif paylaşım yapan 21 kişi tutuklandı

Depreme ilişkin provokatif paylaşım yapan 21 kişi tutuklandı

Son dakika haberleri... Sosyal medya platformlarında depreme ilişkin provokatif paylaşımlarda bulunan 713 hesap yöneticisi tespit edildi, 377'si hakkında adli işlem başlatıldı, 117'si gözaltına alındı, 21'i tutuklandı.

Gündem

23.01.2024, 20:27

Emniyet Genel Müdürlüğü, Kahramanmaraş merkezli çicte depremin ardından sosyal medyada provokatif paylaşımlarda bulunan 713 hesap için harekete geçti.

EGM'den yapılan yazılı açıklamada, Siber Suçlarla Mücadele Başkanlığı tarafından internet ortamında 7 gün 24 saat esasına göre sanal devriye faaliyetlerinin yürütüldüğü belirtilerek, "6 Şubat 2023 tarihinde merkez üssü Kahramanmaraş Pazarcık ilçesi olan 7.7 büyüklüğünde deprem meydana gelmiş ve çevre illerimizde de hissedilmiştir. Yürütülen çalışmalar kapsamında sosyal medya platformları üzerinden yardım çağrısında bulunan vatandaşlarımızın adres ve lokasyon bilgileri ivedilikle tespit edilerek ilgili birimlerle koordinasyon kurulmaktadır" denildi.

Kanal D yayın akışı 12 Nisan Cuma! Kanal D'de bugün hangi dizi ve filmler var? Kanal D yayın akışı 12 Nisan Cuma! Kanal D'de bugün... Haberi Görüntüle

21 KİŞİ TUTUKLANDI

Depreme ilişkin sosyal medya platformlarında korku ve panik yaratmak amacıyla provokatif paylaşımlar yaptığı değerlendirilen 713 hesabın tespit edilip, ilgili birimlere yönlendirildiği vurgulanarak, "Bunlardan 377'si hakkında adli işlem başlatılmıştır. Cumhuriyet başsavcılığından alınan talimat doğrultusunda 117 şahıs gözaltına alınmış, 21'i tutuklanmıştır.

Dünyanın gözü bu görüşmede! Gazze için diplomasi trafiği: Cumhurbaşkanı Erdoğan, Heniye ile görüştü Dünyanın gözü bu görüşmede! Gazze için diplomasi trafiği: Cumhurbaşkanı Erdoğan,... Haberi Görüntüle

15 HESAP HAKKINDA İŞLEM YAPILDI

Öte yandan, depremzedelere yardım yapmak isteyen vatandaşlarımızın iyi niyetini suistimal etmek amacıyla oluşturulmuş, 76 adet oltalama (phising) dolandırıcılığına yönelik hazırlanan internet sitesinin kapatılması sağlanmış, resmi kurumların adını kullanarak, taklit ederek vatandaşlardan para talep eden 15 adet sosyal medya platformu hesabı ile ilgili gerekli işlemler yapılmış, ayrıca 'deprem yardımı' teması kullanılarak para yatırılması talep edilen 6 adet kripto varlık cüzdanı adresi tespit edilerek cüzdanların dondurulması sağlanmıştır" açıklaması yapıldı. 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading