Yandex Metrica
SON DAKİKA
Depreme değil reklama! Ekrem İmamoğlu'nun deprem yüzsüzlüğü

Depreme değil reklama! Ekrem İmamoğlu'nun deprem yüzsüzlüğü

İBB Başkanı İmamoğlu, Düzce depreminin ardından yaptığı açıklamada "Depremi ne zaman yaşayacağımıza dair bilim insanları acele etmemiz gerektiğini söylüyor" demesi büyük çelişkiyi ortaya koydu. İBB'nin depreme ayırdığı bütçesi, tanıtım-reklam bütçesinin yarısı kadar belirlenmişti. İBB'nin İmamoğlu'nun tanıtım, PR çalışmaları için ayırdığı 2022 yılı reklam/organizasyon bütçesi 845 milyon TL iken, depreme hazırlık bütçesi sadece 450 milyon liraydı.

Gündem

09.03.2024, 13:33

Depreme hazırlık için reklama ayrılan bütçenin ancak yarısını belirleyen İBB Başkanı İmamoğlu, Düzce depreminin ardından yaptığı açıklamada "Depremi ne zaman yaşayacağımıza dair bilim insanları acele etmemiz gerektiğini söylüyor" dedi.

İstanbul'da sarsıcı şekilde hissedilen Düzce merkezli 5,9 şiddetindeki depremle ilgili konuşan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, İstanbul depremiyle ilgili bilim adamlarının acele etmeleri gerektiğini yönünde uyardıklarını söyledi.

Metro İstanbul Behiç Erkin Yerleşkesi açılışında konuşan İmamoğlu, İstanbul'un önceliklerinden bir tanesinin deprem meselesi olduğunu söyleyerek, "İstanbul'da depremi ne zaman yaşayacağımıza dair bilim insanları acele etmemiz gerektiğini söylüyor. Dolayısıyla sabaha karşı Düzce'de yaşadığımız depremin endişesini ve korkusunu hep beraber yaşadık. Sabah 04.08'de hepimiz yataklarımızdan ayağa fırladık. O an itibariyle hepimiz endişeyle süreci takip ettik 'acaba Düzce'den kötü bir haber alacak mıyız' diye kaygılandık. Eğer biz 5.9 şiddetinde bir depremin etkisiyle yoğun bir can kaybı konuşursak inanın tek bir görevli bile koltuğunda kalmaz. Bıraksın o işi gitsin" dedi.

İstanbul'da en riskli ilçeler hangileri? Naci Görür'den korkutan deprem uyarısı Haberi Görüntüle

Dilberay filmi konusu ne? Dilberay oyuncu kadrosu ve konusu nedir?... Haberi Görüntüle

İMAMOĞLU DEPREM İÇİN BÖYLE Mİ ACELE EDİYOR?

İstanbul depremi konusunda aceleci olmaları yönünde bilimsel yönlendirmelerin olduğunu söyleyen CHP'li İmamoğlu, İBB'nin depreme hazırlık için ayırdığı bütçesiyle tartışma konusu olmuştu.

İBB'nin depreme ayırdığı bütçesi, tanıtım-reklam bütçesinin yarısı kadar belirlenmişti. İBB'nin İmamoğlu'nun tanıtım, PR çalışmaları için ayırdığı 2022 yılı reklam/organizasyon bütçesi 845 milyon TL iken, depreme hazırlık bütçesi sadece 450 milyon liraydı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan bayram müjdesi: Ramazan Bayramı tatili 9 gün oldu Haberi Görüntüle

DEPREME 450, REKLAMA 845 MİLYON HARCIYOR

İmamoğlu'nun, İstanbul'un deprem riskine duyarsız kaldığını söyleyen İBB AK Parti Grup Başkanvekili ve Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu, şöyle tepki göstermişti:

"İBB 849 milyon Türk lirası tanıtım bütçesi ayırmış. Az önce sunum yaparken '1 milyar küsur deprem ilgili bütçe ayırdık' dedi sayın başkan. Ben bütün detayları inceledim. Mali yılı bütçe kitapçığı sayfa 35'te, kentsel dönüşüm için yazılan rakam 492 milyon Türk Lirası. Yatırım kitapçığı sayfa 44'te, kentsel dönüşüm uygulamaları için ayrılan bütçe 612 milyon Türk Lirası. Oysa mali yıl kitapçığında 492 milyon Türk lirası. Başkanın sunumunda ise 1 milyar küsur. Tanıtıma parayı ayırmışlar, peki depreme ne kadar ayırmışlar? 492 milyon Türk Lirası. Sosyal konuta harcadıkları meblağ ise 12 milyon Türk lirası. Daha ne diyeyim arkadaşlar!"

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading