Yandex Metrica
SON DAKİKA
Depremde zarar gören binlerce araç otoparkta toplandı! Kayıp araçlara ne olacak?

Depremde zarar gören binlerce araç otoparkta toplandı! Kayıp araçlara ne olacak?

Kahramanmaraş merkezli depremlerde binlerce araç enkaz altında kaldı veya büyük hasar gördü. Hasar gören araçlar toplanırken en çok merak edilen sorulardan biri ise kayıp araçlara ne olacağı ve vatandaşların bulunamayan araçlar için kasko ödemesi alıp alamayacağı. Tüketici Konfederasyonu Sigorta Komisyonu Başkanı Turusan Bağcı merak edilen soruları cevapladı.

Gündem

23.01.2024, 20:27

Asrın felaketi Kahramanmaraş merkezli 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki depremlerde zarara gören binlerce araç vinçlere yüklenerek bellediyeye ait tesislere ya da otoparklara toplandı. Trafik Tescil Müdürlüğü'nden belge alan depremzedeler hasar gören araçlarını veya içindeki özel eşyalarını teslim alabiliyor. Peki bulunamayan araçlar için depremzedelere kasko ödenecek mi? Tüketici Konfederasyonu Sigorta Komisyonu Başkanı Turusan Bağcı merak edilenleri cevapladı.

AUZEF kayıt yenileme uzatıldı mı, nereden, nasıl uzatılır? AUZEF bahar... Haberi Görüntüle

'72 SAAT BOYUNCA BÖLGEDE SADECE MEVCUT POLİÇELER YENİLENECEK'

Bağcı depremzedelerin merak ettiği soruları şu şekilde cevapladı:

Deprem bölgesinde şu anda hiçbir şirket sigorta yapmıyor. Çünkü hasar olup olmadığının tespiti yapılmadı. Zaten Sigortacılık ve Özel Emeklilik Düzenleme ve Denetleme Kurumu (SDDK) geçtiğimiz günlerde bir yazı yayınladı. 72 saat boyunca bölgede sadece mevcut poliçeler yenilenecektir. Bir kişinin konut poliçesi var, kaskosu var onlar yenileniyor.

İstanbul'da birçok ilçede elektrik kesintisi! 16 Mart Cumartesi BEDAŞ-AYEDAŞ elektrik... Haberi Görüntüle

'YENİ POLİÇELERİN YAPIMI DURDURULDU'

Ama yeni poliçelerin yapımı durduruldu. Hasar tespitleri yapılıp evin, aracın, iş yerinin sağlam olduğu belgelendikten sonra ancak yapılabilir.

Seçim sonrası okullar tatil mi, yarım gün mü 2024? 1... Haberi Görüntüle

Bakan Göktaş tarih verdi: 49 bin 901 şehit ve gazi... Haberi Görüntüle

'EVİN SAĞLAMLIK TESTİNDEN SONRA TEKRAR SİGORTALAMA YAPILABİLİYOR'

Diyelim ki Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı hasar tespitini yaptı, bitirdi. Sağlam olan evler sigortalanmak istendiğinde sigorta şirketleri tarafından tekrar özel bir tespit yapılıyor. Araç görülüyor, ev bakılıyor. Evin sağlamlık kontrolü yapılabiliyor. Bunlardan sonra tekrar sigortalama yapılabiliyor.

2024 KAHRAMANMARAŞ SEÇİM SONUÇLARI | 31 Mart 2024 Kahramanmaraş'ta hangi... Haberi Görüntüle

'Yılın Otomobili' için 28 aday: Aralarında Togg T10X de var Haberi Görüntüle

KONUT SİGORTASI TALEBİNDE YÜZDE 20 ARTIŞ

Diğer bölgelerde talep arttı. Deprem bölgesinde şu anda yapılamıyor ama Türkiye’nin diğer bütün illerinde zorunlu deprem sigortası, konut sigortası talebinde yüzde 20’ye yakın bir artış söz konusudur. Fiyat anlamında hiçbir artış şu anda yok.

21-22 Mart Hakkari'de okullar tatil mi ilan edildi? Yarın kar... Haberi Görüntüle

Cezayir - Güney Afrika maçı bugün mü, ne zaman? Cezayir... Haberi Görüntüle

KAYIP ARAÇLARA NE OLACAK?

Şimdi aracın kayıp olması, enkaz altında kalması hasar nedeniyle değildir. Kayıp olsa hırsızlık teminatına giriyor. Hasarlı olarak görülmesi de teminata girer ama enkaz altında da olsa araçlar genelde ortaya çıkıyor. Enkaz kaldırılırken plakası bulunabiliyor. Çok ender belki bir iki araç, en alt katta kapalı otoparkta ise bina tamamen çöktüyse bulunamayabilir, o durumda yapacak bir şey yok.

Erdoğan sordu: 6'lı masadan kimse kaldı mı? Haberi Görüntüle

Cumhurbaşkanı Erdoğan: 31 Mart'ta Allah'ın izni ile bunları emekli edeceğiz! Haberi Görüntüle

KASKOSU OLANLAR DİKKAT!

Araçları bulmak için genelde kişinin adresine bakılıyor. Kayıp olması, tamamen hasarlı olması kasko ve sigorta kapsamındadır. Kaskoları varsa bu kişiler ödemelerini çok rahatlıkla alacaklardır.

 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading