Yandex Metrica
SON DAKİKA
Depremde binanızın riskli olduğunuzu kolay bir şekilde nasıl anlarsınız? Sır fayans aralarında gizli! Eğer böyleyse...

Depremde binanızın riskli olduğunuzu kolay bir şekilde nasıl anlarsınız? Sır fayans aralarında gizli! Eğer böyleyse...

Kahramanmaraş merkezli 11 ilde büyük yıkıma neden olan deprem felaketi sonrası deprem dayanıklılık ve riskli bina testi en çok merak edilen konulardan biri oldu. Yapı uzmanlarına göre, riskli binalarda fayans arasındaki boşluklar evin kalite durumu hakkında bilgi veriyor. Eğer fayanslar arasında boşluklar büyük olursa, dairenizi bir yapı denetim uzmanına göstermenizde fayda var.

Gündem

23.01.2024, 20:27

Kahramanmaraş merkezli 11 ilde büyük yıkıma neden olan deprem felaketi sonrası deprem dayanıklık testleri oldukça merak ediliyor.

Öte yandan bir binanın depreme dayanıklılığını belirleyen pek çok faktör de bulunuyor. Bina yapımında kullanılan malzeme, bina yaşı, bulunduğu zemin, fay hattı üzerinde olup olmaması bina dayanıklılığını etkiler.

AK Parti'den 'Yeniden Büyük İstanbul Mitingi' açıklaması Haberi Görüntüle

E DEVLET-TEN ÖNEMLİ HİZMET

Aynı zamanda da bir binanın depreme dayanıklı olup olmadığını anlamak için deprem dayanıklılık testi yapılabilir. Bu testeler genel olarak ücretlidir. Bu en net şekilde sonuç verecektir. E-devlet Kahramanmaraş’ta yaşanan depremlerin sonrasında 2 farklı hizmeti vatandaşlara sundu. Bu hizmetlerden ilki fay hattı haritası olurken diğeri de ücretsiz bina hasarı incelemesi oldu.

MİT'ten Irak'ta nokta operasyon! PKK'nın İran gençlik sorumlusu öldürüldü Haberi Görüntüle

FAY HATTI HARİTASI 

Kahramanmaraş depreminin ardından özellikle de İstanbul’daki vatandaşlar beklenen deprem için endişelenmeye başladı. E-devlet tüm Türkiye’yi ilgilendiren bir uygulama başlattı. E- devlet üzerinde yayınlanan yeni hizmette vatandaşlar evlerinin altından fay hattı geçip geçmediğini öğrenebilecek. E-devlet fay hattı haritasına uygulama ve web sitesi üzerinden ulaşılabilecek.

Abdulkadir Uraloğu'ndan CHP'li Ekrem İmamoğlu'nun 'Taşeron' lafına tepki: Milletimiz için... Haberi Görüntüle

DEPREM DAYANIKLILIK TESTİ

Deprem dayanıklılık testi Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından lisanslandırılan kuruluşlar, belediyeler ve özel kurumlarca ücret karşılığında yapılıyor. E-devlet üzerinde başlatılan yeni hizmetle depremzede vatandaşlar evlerinin kontrol edilmesi adına görevlileri ücretsiz olarak çağırabilecek. Ek olarak yine e-devlet üzerinden sorgulama işlemi yaparak çevrede bulunan binaların hasar durumu da görüntülenebilecek.

Deprem dayanıklılık testi için gelen görevliler inceleme işlemlerinden sonrasında binanın taşıyıcı sistemine dayalı bir uygulama başlatacak. Binanın genel durumu, zemin analizi, binanın fay hatlarına olan yakınlığı detaylı şekilde incelenecek. Sonrasında binadan karot ve parça alınıp inceleme başlatılıp kısa süre içerisinde risk raporu alınacak.

Mahzen-23! Kaçakçılığa geçit yok: Interpol tarafından aranan 2 isme operasyon Haberi Görüntüle

RİSKLİ BİNALARDA FAYANS ARASINDAKİ BOŞLUK EVİN KALİTESİ HAKKINDA BİLGİ VERİYOR

Öte yandan Yapı uzmanlarına göre, riskli binalarda fayans arasındaki boşluklar evin kalite durumu hakkında bilgi veriyor. Eğer fayanslar arasında boşluklar büyük olursa, dairenizi bir yapı denetim uzmanına göstermenizde fayda var.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading