Yandex Metrica

Deprem tarihi kaleyi de yıktı!

Kahramanmaraş ve Gaziantep'i sarsan depremde yıkım ve hasar büyük. Kahramanmaraş merkezli 7,4 büyüklüğündeki deprem Gaziantep'te de yıkıma neden oldu. Tarihi Gaziantep Kalesi de depremde hasar gördü.

Gündem

31.01.2024, 11:13

Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesinde meydana gelen 7,4 büyüklüğündeki deprem birçok ili etkiledi. Depremden etkilenen illerden biri olan Gaziantep oldu. Gaziantep'te tarihi kale depremden hasar gördü.

Numan Kurtulmuş'tan Yeni Anayasa mesajı: Gelecek hafta siyasi partilerle görüşmeler başlanacak Numan Kurtulmuş'tan Yeni Anayasa mesajı: Gelecek hafta siyasi partilerle görüşmeler... Haberi Görüntüle

KALENİN BURÇLARI YIKILDI

Merkez Şahinbey ilçesindeki tarihi Gaziantep Kalesi'nin doğu, güney ve güneydoğu kısımlarında bulunan bazı burçlar, depremin etkisiyle yıkıldı. Tarihi kalenin enkazı yola dağıldı. 

Kalenin etrafındaki demir korkuluklar ise çevredeki kaldırımlara dağıldı.

İsyan dolu sözlerle istifa etti: Bilge Yılmaz İYİ Parti'den ayrıldığını duyurdu İsyan dolu sözlerle istifa etti: Bilge Yılmaz İYİ Parti'den ayrıldığını... Haberi Görüntüle

TARİHİ CAMİNİN KUBBESİ VE DUVARI DA ÇÖKTÜ

Kalenin yanındaki istinat duvarı da çöktü. Bazı burçlarda ise büyük çatlaklar oluştuğu görüldü.

Kalenin yanında bulunan ve 17. yüzyılda inşa edildiği belirtilen tarihi Şirvani Camisi'nin kubbesi ile doğu istikametindeki duvarı kısmen çöktü.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading