Yandex Metrica

Deprem sonrası Kızılay'dan acil çağrı: 'Tüm Türkiye'yi davet ediyoruz'

Deprem sonrası Kızılay'dan acil çağrı: 'Tüm Türkiye'yi davet ediyoruz'

Türkiye'yi sarsan depremle ilgili Kızılay'dan çağrı geldi. Türk Kızılay Genel Başkanı Kınık deprem bölgesi için "kan bağışı" çağrısı yaptı. Kınık "İlk etap sevkiyat için ulusal kan stoklarımız mevcuttur ancak ilave ihtiyaçlar için vatandaşlarımızı tüm Türkiye'de kan bağışına davet ediyoruz" dedi.

Gündem

23.01.2024, 20:24

Türkiye'nin güney doğu illerini sarsan Kahramanmaraş merkezli deprem sonrası Kızılay'dan açıklama geldi. Kızılay Genel Başkanı Kerem Kınık 7,4 büyüklüğündeki deprem sonrası sosyal medya hesabından çağrı yaptı.

Adalet Bakanı Tunç'tan mülakat sorusu iddialarına sert tepki: Büyük bir yalan... Adalet Bakanı Tunç'tan mülakat sorusu iddialarına sert tepki: Büyük bir... Haberi Görüntüle

''TÜM TÜRKİYE'Yİ DAVET EDİYORUZ''

Kınık ''Deprem bölgesine ilave kan ve kan ürünleri sevkiyatı yapıyoruz. Bölge Kan Bankalarımızda ilk etap sevkiyat için Ulusal Kan Stoklarımız mevcuttur.'' ifadesini kullandı. Ancak Kızılay Başkanı, ilerleyen saatler için uyarıda bulundu, tüm vatandaşlara çağrı yaptı. 

Kızılay Genel Başkanı Kınık ''İlerleyen saatlerde olabilecek ilave ihtiyaçlar için vatandaşlarımızı gün içinde tüm Türkiye’de kan bağışına davet ediyoruz.'' ifadelerini kullandı. 

Son dakika... İstanbul Gaziosmanpaşa'da toprak kayması: Çok sayıda kişi tahliye edildi Son dakika... İstanbul Gaziosmanpaşa'da toprak kayması: Çok sayıda kişi tahliye... Haberi Görüntüle

Zuhal Topçu kimdir? MHP Genel Başkan Yardımcısı Zuhal Topçu nereli, kaç yaşında? Zuhal Topçu kimdir? MHP Genel Başkan Yardımcısı Zuhal Topçu nereli,... Haberi Görüntüle

''YARALI SAYIMIZ VE KAN İHTİYACI ARTABİLİR''

Türk Kızılay Afet Operasyon Merkezi'nde de bir açıklama yapan Genel Başkan Kerem Kınık, Türk Kızılayın bütün birimlerinin şu an sahada olduğunu söyledi. Kınık, "Kan bankalarımızdaki ulusal stoklarımızdan ihtiyaç duyulabilecek tüm kan gruplarını hastanelere sevk ettik. Bu anlamda Türkiye'nin her tarafındaki vatandaşlarımızı kan bağışına davet ediyoruz. İlerleyen saatlerde yaralı sayımız ve kan ihtiyacı artabilir." ifadelerini kullandı. 

IBAN kullananlar şimdi yandı! Artık o devir kapanıyor: Bakanlık duyurdu IBAN kullananlar şimdi yandı! Artık o devir kapanıyor: Bakanlık duyurdu Haberi Görüntüle

İLK YARDIM MALZEMELERİ SEVK EDİLDİ

Öte yandan Türk Kızılay, 10 ili etkileyen  deprem sonrasında ülke genelinde depolarındaki tüm ilk yardım malzemelerini deprem bölgesine sevk etti.  Kızılay Başkanı Kınık, "Acil yardım içerisinde öncelikle barınma ihtiyaçlarının karşılanması için çadır, yatak, battaniye, ısıtıcılar, mutfak malzemeleri, kuru gıda var. Kan hizmetleri noktasında da sevkiyatlarımız devam ediyor." şeklinde konuştu.

Deprem bölgesindeki hava koşullarının kötü olduğuna işaret eden Kınık, "Şu an Türkiye'nin 9 afet bölge müdahale merkezinden çadırlarımızı ve tırlarımızı 7 vilayetimize sevk ediyoruz. Şu an AFAD koordinasyonunda depolarımızdaki bütün kapasitelerimizi boşaltıyoruz. Dolayısıyla Kızılay lojistik ekiplerimiz ve afet ekiplerimiz sahaya bütün kapasitelerimizi seferber ediyorlar." bilgisini verdi.

 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading