Yandex Metrica
SON DAKİKA
Deprem sigortası ne işe yarar, deprem sigortası neyi karşılar, kaç para öder?

Deprem sigortası ne işe yarar, deprem sigortası neyi karşılar, kaç para öder?

Kahramanmaraş'ta meydana gelen depremlerin ardından vatandaşlar deprem sigortası nedir, ne işe yarar şeklindeki soruları arama motorları üzerinden sorgulamaya başladı. Peki, deprem sigortası neyi karşlar, kaç para öder? Deprem sigortası amacı nedir?

Gündem

23.01.2024, 20:26

Zorunlu deprem sigortası (DASK), bugünlerde vatandaşımızın gündeminde bulunuyor. Kahramanmaraş depremlerinin ardından daha fazla araştırılan sorulardan biri haline gelen zorunlu deprem sigortası yani DASK, vatandaşın mal güvenliğini sağlayan en önemli sigorta poliçelerinden biri olarak ön plana çıkıyor.

2024 José Mourinho belgeseli mi çekiliyor? Belgesel Netflix üzerinden mi... Haberi Görüntüle

ZORUNLU DEPREM SİGORTASI NE İŞE YARAR?

2000 yılında kurulan Doğal Afet Sigortaları Kurumu (DASK), Türkiye'de Zorunlu Deprem Sigortası edindirme kurumlarının başında gelmektedir. Bu kurum, deprem sigortası ile vatandaşın malının güvence altına alınmasını sağlar. Zorunlu deprem sigortası ile afetlerde zarar gören binaların zararlarının süratli bir şekilde karşılanması amaçlanır.

Bakan Göktaş tarih verdi: 49 bin 901 şehit ve gazi... Haberi Görüntüle

ZORUNLU DEPREM SİGORTASI NEYİ KARŞILAR?

Zorunlu deprem sigortası,  deprem ve depremden kaynaklanan yangın, infilak, yer kayması ve tsunami risklerine karşı, sigortalı konut sahiplerinin zararını karşılar ve bu zararların bedelini sigorta poliçesinde belirlenen tutar oranında hak sahiplerine öder. 

Mahalledeki çocukları yıllarca istismar etmişti! Sapık sucu Metin Şenay hakkında... Haberi Görüntüle

DEPREM SİGORTASI NE KADAR ÖDER?

Deprem sigortası tutarı, kişinin poliçesinde yazan tutar kadardır. Evin boyutuna, konumuna, türüne göre değişiklik gösterir.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading