Yandex Metrica

Deprem nedir, deprem nasıl oluşur, deprem neden meydana gelir?

Deprem nedir, deprem nasıl oluşur, deprem neden meydana gelir?

Kahramanmaraşda meydana gelen deprem sonrasında vatandaşlar depremin nasıl meydana geldiğini araştırmaya başladı. Depremle ilgili arama motorlarında sorular arttı. Peki, Deprem nedir, deprem nasıl oluşur, deprem neden meydana gelir?

Gündem

04.04.2024, 03:26

Depremle ilgili arama motorlarında bilgiler toplanmaya başladı. Kahramanmaraşta ki deprem sonrasında deprem soruları oldukça arttı.

23 Nisan bugün Ankara'da EGO otobüsler ücretsiz mi? 2024 Çocuk Bayramında Ankara'da toplu taşıma otobüs-metro bedava mı? 23 Nisan bugün Ankara'da EGO otobüsler ücretsiz mi? 2024 Çocuk... Haberi Görüntüle

DEPREM NEDİR ?

Yer kabuğu içindeki kırılmalar nedeniyle ani olarak ortaya çıkan titreşimlerin dalgalar halinde yayılarak geçtikleri ortamları ve yeryüzeyini sarsma olayına “DEPREM” denir.

Deprem, insanın hareketsiz kabul ettiği ve güvenle ayağını bastığı toprağın da oynayacağını ve üzerinde bulunan tüm yapılarında hasar görüp, can kaybına uğrayacak şekilde yıkılabileceklerini gösteren bir doğa olayıdır.

Depremin nasıl oluştuğunu, deprem dalgalarının yer yuvarı içinde ne şekilde yayıldıklarını, ölçü aletleri ve yöntemlerini, kayıtların değerlendirilmesini ve deprem ile ilgili diğer konuları inceleyen bilim dalına “SİSMOLOJİ” denir.

İbrahim Uslu kimdir? İsmailağa Cemaati yeni lideri kim oldu? İbrahim Uslu kimdir? İsmailağa Cemaati yeni lideri kim oldu? Haberi Görüntüle

DEPREMLER NEDEN MEYDANA GELİR?

Depremler genellikle kırıkların (fay hatları) çatlamasıyla oluşur. Bunun yanı sıra volkanik faaliyetler, toprak kaymaları, mayın patlamaları veya nükleer testler sonucunda da deprem gerçekleşebilir.

Kamuda tasarruf dönemi başladı: Makam aracı yerine artık otobüs var! Kamuda tasarruf dönemi başladı: Makam aracı yerine artık otobüs var! Haberi Görüntüle

DEPREM ANINDA YAPILMASI GEREKENLER

Başınızı iki elinizin arasına alarak veya bir koruyucu (yastık, kitap vb) malzeme ile koruyun. Sarsıntı geçene dek bekleyin. Güvenli bir yer bulup, diz üstü ÇÖK, baş ve enseyi koruyacak şekilde KAPAN, düşmemek için sabit bir yere TUTUN hareketini yapın. Deprem sırasında sarsıntı durana kadar olduğunuz yerde kalın.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading