Yandex Metrica

Deprem göçü alan o ilde kiralık daire kalmadı! Daireler neredeyse tükendi

Deprem göçü alan o ilde kiralık daire kalmadı! Daireler neredeyse tükendi

6 Şubat'ta meydana gelen yıkıcı depremin ardından vatandaşların deprem riski az olan illere ilgisi arttı. Deprem riski az olan illerin başında gelen Edirne'de yoğun talep nedeniyle kiralık daireler neredeyse tükendi.

Gündem

23.01.2024, 20:38

Kahramanmaraş ve 10 ilde yaşanan depremden olumsuz etkilenen 10 bine yakın depremzede, Edirne'de yaşamaya başladı. Depremzede vatandaşların kiralık evlere talep göstermesiyle birlikte Edirne’de kiralık daire bulmak neredeyse imkansız hale geldi. 2 artı 1 ve 3 artı 1 daire bulmanın neredeyse imkansız hale geldiği Edirne'de, emlakçılar gelen talepleri karşılamak için yoğun çaba sarf ediyor.

FED faiz kararı ne zaman Nisan 2024? FED toplantı takvimi 2024 FED faiz kararı ne zaman Nisan 2024? FED toplantı takvimi... Haberi Görüntüle

FAY HATTINA UZAK 

Edirne’ye gelen depremzede vatandaşlar kiralık konutlara talep gösterirken, İstanbul’da yaşayan vatandaşlar ise deprem endişesiyle Edirne’de zemini kayalık olan köylerden arsa ve ev almaya başladı. Fay hattına uzaklığı ve deprem riski az olduğu ifade edilen Edirne'nin rakımı yüksek köylerine yoğun ilgi var. 

Merkür retrosu etkileri ne, ne zaman bitecek 2024? Merkür retrosu nedir? Merkür retrosu etkileri ne, ne zaman bitecek 2024? Merkür retrosu... Haberi Görüntüle

KÖYLERDEN MÜSTAKİL EV VE ARSA ALIYOR

İstanbul'da yaşayan vatandaşlardan bazıları, Edirne'nin köylerinden müstakil ev ve arsa almaya başladı  Kimi vatandaşlar da aldıkları arsalarda prefabrik ev yapmayı planlıyor.

Son dakika: Malatya'da korkutan deprem! AFAD detayları paylaştı Son dakika: Malatya'da korkutan deprem! AFAD detayları paylaştı Haberi Görüntüle

KİRALIK KONUTLARA YOĞUN İLGİ 

Edirne’de emlakçılık yapan Mehmet Can Altuğ, depremzede vatandaşların kiralık konutlara yoğun ilgi gösterdiğini söyledi. 2 artı 1 ve 3 artı 1 dairenin neredeyse yok denecek kadar az olduğunu belirten Altuğ, "Kiralık konut sayısı 3-4 adetten yukarı çıkmıyor ve yoğun talep olduğu için kısa sürede kiralanıyor. Gelen talepleri karşılayamıyoruz" açıklamasında bulundu. İstanbul’da yaşayan vatandaşların Edirne’de kiralık konutlara değil, satılık arsa ve müstakil evlere yoğun talep gösterdiklerini anlatan Altuğ, "Köylerden müstakil ev, arsa almak istiyorlar. Bazıları da prefabrik ev yapıyor" ifadelerine yer verdi.


 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading