Yandex Metrica
SON DAKİKA
Deprem fobisi nedir, nasıl geçer? Deprem korkusu nasıl yenilir? Deprem fobisi (Seismophobia) belirtileri

Deprem fobisi nedir, nasıl geçer? Deprem korkusu nasıl yenilir? Deprem fobisi (Seismophobia) belirtileri

Kahramanmaraş ve Hatay depremlerinin ardından kendisini daha fazla gösteren deprem fobisi günün merak edilen konuları arasında bulunuyor. Peki, deprem fobisi nedir, deprem fobisi nasıl geçer ve belirtileri nelerdir?

Gündem

27.03.2024, 22:38

Kahramanmaraş ve Hatay'da meydana gelen depremlerin yarattığı fiziksel hasarların yanında bir de ruhsal hasarlara kapı araladığı biliniyor. Bu ruhsal hasarlardan biri de deprem fobisi (Seismophobia) olarak bilinen ruhsal bozukluk. Peki, deprem fobisi nedir, belirtileri neler?

ABB Başkan adayı Turgut Altınok mal varlığını açıkladı: Ana sütü... Haberi Görüntüle

DEPREM FOBİSİ NEDİR?

Deprem fobisi, depremlere karşı aşırı korku ve endişe duyma durumudur. Bu fobi, deprem korkusu, seismofobi, terremophobia veya deprem anksiyetesi olarak da bilinir. Deprem fobisi olan kişiler, deprem olacağı korkusuyla günlük yaşamlarını çıkmaza sürüklerler. Deprem fobisi olan kişiler, deprem anında yaralanacak ya da öleceklerini düşünerek, sık sık deprem kaçınarak yaşamlarını sınırlayabilirler. Bu fobi, genellikle deprem gibi doğal afetlerle ilgili olumsuz deneyimler yaşayan veya bu tür haberlerden sıkça etkilenen kişilerde görülebilir. Ayrıca, kaygı bozukluğu veya panik bozukluğu gibi diğer zihinsel sağlık sorunları da deprem fobisi riskini artırabilir.

Bakan Yerlikaya duyurdu! Çetinler suç örgütü çökertildi: 100'den fazla şüpheli... Haberi Görüntüle

DEPREM FOBİSİ BELİRTİLERİ NELER?

Deprem fobisi, farklı semptomlarla kendini gösterebilir. Bu semptomlar arasında panik ataklar, kalp çarpıntısı, terleme, nefes darlığı, titreme, mide bulantısı, baş dönmesi, uykusuzluk ve iştahsızlık gibi belirtiler yer alabilir. Bu semptomlar, deprem olması durumunda ortaya çıktıklarından, kişinin günlük hayatını etkileyebilir ve yaşam kalitesini düşürebilir.

2024 YDS sonuçları ne zaman açıklanacak? 2024 YDS-1 SONUÇ TARİHİ! Haberi Görüntüle

DEPREM FOBİSİ NASIL GEÇER?

Deprem fobisi olan kişiler, tedaviye erken başlamaları durumunda daha başarılı sonuçlar elde edebilirler. Eğer deprem fobisiniz varsa, bir zihinsel sağlık uzmanından yardım almak önemlidir.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading