Yandex Metrica
SON DAKİKA
Deprem fırsatçıları yandı! Fahiş kiraya 100 bin lira ceza kesilecek

Deprem fırsatçıları yandı! Fahiş kiraya 100 bin lira ceza kesilecek

Depremlerin ardından bölgedeki ailelerin göç ettiği illerden Konya’da, ev kiralarına fahiş fiyat uygulayan emlakçılara ve ev sahiplerine 100 bin liraya kadar cezai işlem uygulanacak.

Gündem

23.01.2024, 20:29

Türkiye sarsan ​Kahramanmaraş merkezli 7.7 ve 7.6 büyüklüklerindeki 11 ili etkileyen depremlerin üzerinden 17 gün geçti. Hayatını kaybedenlerin 42 bini aştı. Binlerce insan yaralanırken onlarca bina yıkıldı bir çok köy hasar aldı.

Sosyal medyadan tepki yağınca geri adım attı! CHP'li belediye başkan... Haberi Görüntüle

YÜZDE 40 FİYAT ARTIŞINA GİDİLDİ

Büyük felaketin ardından afet bölgelerinde yaşayanlar farklı illere göç etmek zorunda kaldı. Bu illerden Konya’da bazı ev sahipleri ve gayriresmi emlakçılar, ev kiralarında yüzde 30 ila 40 arasında değişen fiyat artışına gitti.

Son dakika... Cumhurbaşkanı Erdoğan Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile... Haberi Görüntüle

TUTANAK HAZIRLANIYOR

Konya Ticaret İl Müdürlüğü, depremzedelerin cebine göz dikenler için çalışma başlattı. İl Müdürlüğü, ev kiralarının yanı sıra gıda, çocuk bezi, temizlik ürünlerinin de fahiş fiyata verilmesiyle ilgili gelen şikayetlerle ilgili inceleme yapıp, tutanak hazırlıyor.

Orman Haftası ne zaman, hangi tarihte olacak 2024? Orman Haftası'nda... Haberi Görüntüle

FAHİŞ KİRAYA 100 BİN LİRA CEZA

Hazırlanan tutanaklarda Ticaret Bakanlığı’nın Haksız Fiyat Değerlendirme Kurulu’na gönderiliyor. Kurulca fahiş fiyat artışı belirlenmesi halinde bu kişilere 100 bin liraya kadar cezai işlem uygulanacak. 

Türkiye'de Kuzey ışıkları görülebilir! Son yılların en büyük güneş patlaması... Haberi Görüntüle

1+1 DAİRE 6 BİN LİRA KİRA

Bazı internet sitelerindeki yeni kiralık ilanlarının depremlerden hemen sonraki zamanlarda yayınlandığı görülüyor. Bazı ilanlarda aynı semt üzerinde 2+1 bir dairenin 2,850 liraya kiraya verilirken, 1+1 bir dairenin ise 6 bin liraya kiralanması dikkat çekiyor.

23 Mart Erdoğan Ankara mitingine kaç kişi katıldı? AK Parti-Cumhurbaşkanı... Haberi Görüntüle

FİYATLAR YÜKSELDİ

Konya'daki emlak uzmanları, bazı semtlerde kirası 5 bin lira olan evlerin 7 bin liraya, 7 bin lira olan evlerin ise 10 bin liralara yükseldiğini belirtiyor. 


Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading