Yandex Metrica
SON DAKİKA
Deprem felaketiyle ilgili uzmanlardan şoke eden analiz: Dünyanın şeklinin değiştiği gün

Deprem felaketiyle ilgili uzmanlardan şoke eden analiz: Dünyanın şeklinin değiştiği gün

Kahramanmaraş merkezli 11 ilde büyük yıkıma neden olan deprem felaketi dünya gündeminde yer etmeye, analizlere konu olmaya devam ediyor. Reuters, Dünyanın şeklinin değiştiği dün" başlıklı analizinde depremlerin oluşturduğu yarıkları ve kırıkları mercek altına alırken, zıt yönlü olarak yaşanan değişimlerin yer kabuğunda oluşan 7 metrelik yarıklara yol açtığını aktardı.

Gündem

23.01.2024, 20:28

Kahramanmaraş merkezli 10 ilde büyük yıkıma neden olan deprem felaketi sonrası uzmanlardan çarpıcıanalizler gelmeye devam eiyor. Yer kabuklarının kırılmasıyla çok büyük deformasyonların gelişirken, depremlerin şiddeti yer kürede de gözle görülür biçimde değişikliklere neden oldu.

Yabancı uzmanlar tarafından yayınlanan bir analizde Türkiye'deki 10 ili etkileyen depremin şiddeti bir kez daha gözler önüne serildi.

Yüksek Yargı'da seçim maratonu! Yargıtay seçiminde 4. gün: Dokuzuncu turda... Haberi Görüntüle

'DÜNYANIN ŞEKLİNİN DEĞİŞTİĞİ GÜN'

Reuters tarafından, dünya çapında uzman ve bilim insanlarının Kahramanmaraş depremlerini değerlendirdiği analizde, yer kabuğunun şekil değiştirdiğine dikkat çekildi. "Dünyanın şeklinin değiştiği dün" başlıklı analizinde Reuters, depremlerin oluşturduğu yarıkları ve kırıkları mercek altına aldı.

İstanbullu ulaşım çilesinde canından bezdi! İBB 5 yılda çöktü: Otobüs... Haberi Görüntüle

DEPREM 7 METRELİK YARIKLARA YOL AÇTI

Depremler sırasında yeryüzünün hareket ettiği yönlere ilişkin bir grafikte, zıt yönlü olarak yaşanan değişimlerin yer kabuğunda oluşan 7 metrelik yarıklara yol açtığı ele alındı. Depremin merkez üssünden yaklaşık 150 kilometre uzaklıkta bulunan Hatay'ın Tepehan Mahallesi'nde dahi kaydedilen büyük yarıkların, depremin boyutunu gösterdiği ifadeleri yer aldı.

Survivor Aleyna memleketi neresi, kaç yaşında, kimdir? Survivor Aleyna instagram... Haberi Görüntüle

BÖLGENİN YER ŞEKLİ DEĞİŞTİ

Hatay'ın Altınözü ilçesinin 1000 haneli 7 bin nüfusla Tepehan Mahallesi'ndeki bir zeytin bahçesinin ikiye ayrıldığına, 300 metre uzunluğunda, 40 metre derinliğinde ve 50 metre genişliğinde bir vadinin oluştuğuna yer verilirken, bölgenin yer şeklinin değiştiğine vurgu yapıldı.

Turgut Altınok'tan Yavaş'a tepki: Oy almak için katillere Apo bey... Haberi Görüntüle

SAN FRANCISCO DEPREMİYLE BENZER

NASA'da görev yapan jeofizik uzmanı Eric Fielding'e göre, yer kabuğunu kıran depremler, 1906 yılında ABD tarihinin en büyük depremlerinden biri olarak kabul edilen 1906 San Francisco depremiyle benzer özellikler gösteriyor. Kaliforniya Teknoloji Enstitüsü'nden Chris Milliner'ın sağladığı bilgiler göre deprem sırasındaki zıt yönlü hareketler sonucu oluşan 5 ila 7 metrelik yer değişimleri, felaketin boyutunun belirlenmesinde önemli bir etken.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading