Yandex Metrica

Deprem felaketinin ardından büyük adım! Binlerce kişi barınabilecek

Deprem felaketinin ardından büyük adım! Binlerce kişi barınabilecek

Kahramanmaraş merkezli 11 ilde büyük yıkıma neden olan deprem felaketinin ardından Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı bölgede büyük bir adım attı. Bakan Murat Kurum'un koordinatörlüğünde, TOKİ ve Emlak Konut Genel Müdürlüğünce, depremin etkilediği Gaziantep'in Nurdağı ve İslahiye ilçelerine, 32 bin 500 kişinin yaşayacağı geçici barınma alanları için çalışmalar başlatıldı.

Gündem

23.01.2024, 22:19

Kahramanmaraş merkezli 11 ilde büyük bir yıkıma neden olan deprem felaketi sonrası Türkiye yaralarını sarmaya çalışıyor. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum bölgede geçici barınma merkezlerinin kurulumu için çalışmaların başladığını aktardı.

Dünyanın gözü bu görüşmede! Gazze için diplomasi trafiği: Cumhurbaşkanı Erdoğan, Heniye ile görüştü Dünyanın gözü bu görüşmede! Gazze için diplomasi trafiği: Cumhurbaşkanı Erdoğan,... Haberi Görüntüle

GEÇİCİ BARINMA ALANLARI YIĞMA YAPI, PREFABRİK VE KONTEYNERLERDEN OLUŞACAK

Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre, Gaziantep'te depremzedeler için TOKİ ve Emlak Konut Genel Müdürlüğü eliyle yapılacak geçici barınma alanları yığma yapı, prefabrik ve konteynerlerden oluşacak.

Nurdağı ilçesindeki geçici barınma alanı, 2 ayrı kesimde toplam 305 bin metrekare olarak planlandı. 19 bin kişinin yaşam süreceği ve 3 bin 208 birimden oluşan bu alanlarda, tüm sosyal imkan ve donatılar yer alacak.

Irak ve Suriye'nin kuzeyine operasyon! Çok sayıda terörist imha edildi Irak ve Suriye'nin kuzeyine operasyon! Çok sayıda terörist imha edildi Haberi Görüntüle

ALTYAPILAR HAZIRLANDI KONTEYNERLER GETİRİLDİ

Kurulacak geçici barınma alanları için altyapılar yapıldı, zemin düzleştirme çalışmaları bitti ve konteynerler getirildi.

İslahiye'de ise 2 bin 264 birimin yer alacağı 2 ayrı geçici barınma alanında, 13 bin 500 depremzede yaşayacak.

Toplam 190 bin metrekare büyüklüğündeki alanlarda, çocuk oyun alanları, spor alanları, anaokulu, okul, cami, sosyal tesis ve sağlık tesisi yer alacak.

ANET A.Ş nedir, ne iş yapar? ANET Genel Müdürü kim? ANET A.Ş nedir, ne iş yapar? ANET Genel Müdürü kim? Haberi Görüntüle

YENİ YERLEŞİM ALANLARI İÇİN ÇALIŞMALAR DA BAŞLADI

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum da "asrın felaketi" olarak nitelendirilen Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen illere giderek yaptığı koordinasyon toplantılarında, yeni yerleşim alanlarının belirlenmesine ilişkin istişarelerde bulunuyor. Kurum, kurulacak geçici barınma alanlarının yanı sıra kalıcı konutlar için de çalışmaların başlatıldığını belirtti.

Düzenlenen il koordinasyon toplantılarında, yeni yerleşim alanları için il yöneticileri, belediyeler, milletvekilleri, sivil toplum örgütleri ve akademisyenlerin fikirleri alınıyor.

Yeni yerleşim yerlerinin en doğru yere, en doğru zemine, en doğru teknikle yapılabilmesi ve fay hattına olan mesafesine göre alan tespitleri yapılıyor.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading