Yandex Metrica

Deprem felaketi sonrası Hatay'da kritik karar! OHAL kararı uygulanacak: Konteyner kent için geçici olarak el konulacak

Deprem felaketi sonrası Hatay'da kritik karar! OHAL kararı uygulanacak: Konteyner kent için geçici olarak el konulacak

Kahramanmaraş merkezli deprem felaketi sonrası Hatay'da konteyner kent kurulumu devam ederken kritik bir karar alındı. OHAL kararı kapsamında konteyner kent kurulumu için bazı parsellere geçici olarak el konuldu. El konan parsellerin ücreti daha sonra ödenecek.

Gündem

23.01.2024, 22:20

Kahramanmaraş merkezli deprem felaketi sonrası yaralar sarılmaya çalışılırken depremden en çok etkilenen illerden biri olan Hatay'da konteyner kent kurulumu devam ediyor.

Erdoğan, Irak Başbakanı ile arasında geçen diyaloğu ilk kez anlattı! Telefonum çaldı ve  Irak Başbakanı gördü ve sordu: Kim bu? Erdoğan, Irak Başbakanı ile arasında geçen diyaloğu ilk kez anlattı!... Haberi Görüntüle

PARSELLERE GEÇİCİC OLARAK EL KONULDU

Konteynerlerin ihtiyaç haline geldiği bölgede depremzedelerin ihtiyacını karşılamak amacıyla Hatay Valiliği tarafından kritik bir karar alındı. Karara göre bazı parsellere geçici olarak el konulacak. Kararın OHAL kapsamında alındığı açıklandı.

Sivas'ta deprem mi oldu, kaç büyüklüğünde 18 Nisan? Az önce Sivas'ta deprem mi oldu? Sivas'ta deprem mi oldu, kaç büyüklüğünde 18 Nisan? Az önce... Haberi Görüntüle

HATAY VALİLİĞİ'NDEN AÇIKLAMA

Valiliğin resmi internet sitesindeki açıklamada, 6 Şubat'ta meydana gelen Kahramanmaraş merkezli depremler nedeniyle Hatay'da depremzedelerin barınma ihtiyaçlarının karşılanması için konteyner kent alanları oluşturulacağı belirtildi.

Afet nedeniyle Olağanüstü Hal (OHAL) ilan edilen bölgelerde uygulanacak hükümler gereği yürütülecek çalışmaların, "7269 sayılı Umumi Hayata Müessir Afetler Dolayısıyla Alınacak Tedbirlerle Yapılacak Yardımlara Dair Kanun" ve "2935 sayılı Olağanüstü Hal Kanunu"nun ilgili maddelerince düzenlendiği aktarılan açıklamada, bu kapsamda, Hatay Valiliğinin 18 Mart 2023 tarihli onayı ile bazı taşınmazlara bedeli idarece bilahare ödenmek üzere geçici olarak el konulduğu kaydedildi.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading