Yandex Metrica

Deprem felaketi sonrası ardı ardına uyarı yağdı! 3 ülkeye tsunami uyarısı

Deprem felaketi sonrası ardı ardına uyarı yağdı! 3 ülkeye tsunami uyarısı

Dün Kahramanmaraş'ta birkaç saat ara ile yaşanan 7,6 ve 7,7'lik deprem sonrası İngiliz basını Akdeniz'e kıyısı olan ülkeler için tsunami uyarısında bulundu.

Gündem

23.01.2024, 20:24

Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesinde meydana gelen ve 10 ilde büyük yıkıma sebep olan 7,7 ve Elbistan'da meydana gelen 7,6'lık depremler Türkiye'yi yasa boğdu. Kayıplar her geçen saniye artarken tüm dünya deprem felaketine kilitlenmiş durumda. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Biz bitti demeden hiçbir şey bitmez Cumhurbaşkanı Erdoğan: Biz bitti demeden hiçbir şey bitmez Haberi Görüntüle

ARAMA-KURTARMA EKİPLERİ VAR GÜCÜYLE ÇALIŞIYOR 

İngiliz basını da aynı şekilde ülkemizde yaşanan felaketi yakından takip edenler arasında bulunuyor. Son yüzyılın en büyük depremlerinden biri olduğundan bahsedilen haberlerde arama-kurtarma ekiplerinin var güçle çalıştığı vurgulandı.

Bakan Özhaseki'den sıcaklık uyarısı: 'Bazı illerde sıcaklıklar 30 derecenin üzerine çıkabilir' Bakan Özhaseki'den sıcaklık uyarısı: 'Bazı illerde sıcaklıklar 30 derecenin üzerine... Haberi Görüntüle

3 ÜLKEYE TSUNAMİ UYARISI 

İngiliz gazetesi The Sun ise önce sabah 4.17'de yaşanan 7,7; ardından öğle saatlerindeki 7,6'lık depreme 'ikiz depremler' ismini verdi.

İki depremin meydana gelmesinin ardından Yunanistan, Kıbrıs ve İtalya kıyılarında tsunami uyarısı yapıldığına dikkat çekildi. 

Haberde, Türk kurtarma ekiplerinin enkaz altındaki kurtarabilmek sürekli çalıştığı ve yeri çıplak elle kazmaya başladığı belirtildi. 

Diğer yandan 2200 yıllık Gaziantep Kalesi'in deprem sebebiyle yıkıldığı vurgulandı. 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading