Yandex Metrica
SON DAKİKA
Deprem felaketi sonrası 11 ilde içme suyu altyapısı onarıldı!

Deprem felaketi sonrası 11 ilde içme suyu altyapısı onarıldı!

Kahramanmaraş merkezli 11 ilde büyük yıkıma neden olan deprem felaketi sonrası içme suyu altyapısının yüzde 98'i onarıldı. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, vatandaşların içme suyuna erişiminin sağlandığını bildirdi.

Gündem

23.01.2024, 20:28

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, depremden etkilenen 11 ilde İLLER Bankası ekipleriyle içme suyuna erişim için seferber olmuş durumda.

Kirli ittifakın açık kanıtı: PKK'nın elebaşı, CHP-DEM İttifakı’na methiyeler dizdi:... Haberi Görüntüle

İÇME SUYU ALTYAPISININ YÜZDE 98'İ ONARILDI

Ekiplerin 172 yerel yönetime ait mevcut içme suyu tesisinin tamamında yaptığı hasar tespit çalışmaları sonucunda 79 yerel yönetime ait depo, terfi merkezi, isale hattı ve bütün sanat yapılarındaki toplam 800 arıza giderildi.

Depremden etkilenen 11 ilde, ağır hasarlı bölgeler hariç içme suyu alt yapısının yüzde 98'i onarıldı. Çalışmalar, AFAD'ın arama kurtarma faaliyetlerinin bitmesinin ardından yüzde 100 olarak tamamlanacak.

KPSS ŞARTI YOK! Devlet kurumunda çalışacak personel alımı başladı! İşte... Haberi Görüntüle

İL İL İÇME SUYU VERİLEN ALANLAR

Gaziantep'in merkez Şehitkamil ve Şahinbey ilçelerinde içme suyu tesislerinde meydana gelen arızalar, İLBANK ve GASKİ ekiplerince 24 saat içinde giderilerek şehrin tamamına içme suyu verildi.

Gaziantep'in depremden ağır hasar gören Nurdağı ve İslahiye ilçelerindeki içme suyu tesislerinde meydana gelen arızalar da giderilerek yaşamın olduğu tüm alanlara ve köylere içme suyu sağlandı. Ayrıca çadır kent ve konteyner kurulumu yapılan alanların içme suyu ve atık su bağlantıları da tamamlandı.

Adıyaman'ın Gölbaşı ilçesindeki iletim hattındaki arızaları giderme çalışmaları devam ediyor. Kısmi olarak içme suyu verilen ilçenin tamamına bugün içme suyu verilmesi planlanıyor.

Hatay'ın Antakya ve Defne ilçeleri ile Kahramanmaraş'ın Elbistan ilçesinde de içme suyu arızaları giderilerek yaşam alanlarının tamamına içme suyu verildi.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading