Yandex Metrica

Deprem bölgesinden iç burkan fotoğraflar! Enkazların üzerine çocuklar için balon koydular

Deprem bölgesinden iç burkan fotoğraflar! Enkazların üzerine çocuklar için balon koydular

Deprem bölgesinde hayatını kaybedenler çocuklar için enkazların üzerine balonlar asılmaya başlandı. Balonları asan Ogün Abi Çocuk Derneği üyeleri, "her bir balon hayatını kaybeden bir çocukları temsil ediyor." ifadesini kullandı. 

Gündem

06.02.2024, 14:09

Asrın felaketi olarak tanımlanan 7.7 ve 7.6 büyüklüklerindeki Kahramanmaraş merkezli depremlerin en çok etkilediği şehirlerden biri de Hatay oldu. Depremde yüzlerce bina yıkılırken, yıkılan binaların enkazında iş makineleri 7/24 çalışıyor. Adana'dan Antakya'ya gelen Ogün Abi Çocuk Derneği üyeleri enkazların üzerine renkli balonları asmaya başladı.

Derneğin üyeleri, hayatını kaybeden çocukların bulunduğu enkazları teker teker tespit ederek balonları bu noktalara bırakıyor.

Biletler tükenmeden alın! THY o ülke için direkt uçuşlarına başlayacak! Türk vatandaşlarına büyük kolaylık sağlanacak! Biletler tükenmeden alın! THY o ülke için direkt uçuşlarına başlayacak!... Haberi Görüntüle

"BİR SÜRÜ MELEĞİMİ KAYBETTİM"

Çok üzgün olduğunu belirten derneğin kurucusu Ogün Sever Okur, "Çocuklara ulaşmak için başlattığımız kampanya sonrasında derneğimizi kurduk.

Normalde çocukların her türlü sağlık problemlerinde ihtiyaçlarını karşılayıp, onlar için etkinlikler yapıyorduk. Burada bir sürü meleğimi kaybettim. Balonları, burada hayatını kaybeden çocukların adına asıyoruz. Buradaki her bir balon, bir çocuğu temsil ediyor" ifadesini kullandı.

Ogün Sever Okur, "Ne yazık ki çocuklarımızı kaybettik. Burası bir anaokuluydu ve binada çok fazla çocuk yaşıyordu. Elimizin değdiği, çocukların yaşadığı her yere, bu balonları asmayı düşünüyoruz" dedi.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading