Yandex Metrica

Deprem bölgesinde hasar tespit çalışmalarında son durum nedir? Bakan Kurum detaylarıyla açıkladı

Deprem bölgesinde hasar tespit çalışmalarında son durum nedir? Bakan Kurum detaylarıyla açıkladı

Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, asrın felaketi olarak tanımlanan Kahramanmaraş depremleri neticesinde afet bölgesinde yapılan hasar tespit çalışmalarına ilişkin son rakamı verdi. Bölgede, 3 milyon 9 bin 563 bağımsız bölüm ile 684 bin binanın incelendiğini söyleyen kurum, binaların yıkık, acil yıkılacak ve ağır hasarlı olarak kategorilendirildiğini açıkladı. 

Gündem

27.01.2024, 07:37

Bakan Kurum, depremlerin ardından afet bölgesinde yapılan çalışmalara ilişkin birtakım bilgilendirmelerde bulundu. Asrın felaketi karşısında çalışmaların olağanca hızıyla devam ettiğini aktaran Murat Kurum, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığınca depremden etkilenen bölgelerde yürütülen hasar tespit çalışmaları kapsamında şu ana kadar 684 bin binada yer alan 3 milyon 9 bin 563 bağımsız birimde hasar tespit çalışması yapıldığını söyledi.

Bakan Yerlikaya duyurdu! Silah kaçakçıları Bakan Yerlikaya duyurdu! Silah kaçakçıları "Mercek" altında: 869 gözaltı Haberi Görüntüle

ACİL YIKILMASI GEREKEN BİNALAR BELİRLENDİ

Yürütülen çalışmalar kapsamında 84 bin 726 binada yer alan bağımsız birimlerin acil yıkılması gereken, ağır hasarlı ve yıkık olduğu tespit edildi.

Söz konusu binalar, acil aksiyon alınarak, vatandaş için tehlike arz etmeden yıkılacak.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading