Yandex Metrica

Deprem bölgesinde büyük tehlike: Zamana karşı yarış var ve...

Deprem bölgesinde büyük tehlike: Zamana karşı yarış var ve...

Türkiye Kahramanmaraş merkezli 7,4 büyüklüğünde depremle sarsıldı. Gece saatlerinde yerin 7 kilometre altında meydana gelen depremde can kaybı her geçen saat artıyor. Enkaz altında kalan kazazedelere ulaşmaya çalışılırken Meteoroloji Mühendisi ve Afet Yönetim Uzmanı Prof. Dr. Mikdat Kadıoğlu önemli bir konu hakkında uyarıda bulundu. Kadıoğlu: "Zamana karşı yarış var ve hipotermi problemini unutmamak lazım." dedi.

Gündem

23.01.2024, 20:24

Türkiye Kahramanmaraş merkezli 7,4 büyüklüğündeki depremle sarsıldı. Deprem sonrası 10 ilde arama kurtarma çalışmaları canhıraş bir şekide sürüyor. Can kayıpları her geçen saniye artarken enkaz altındaki vatandaşlara ulaşılmaya çalışılıyor.

Kamuda tasarruf dönemi başladı: Makam aracı yerine artık otobüs var! Kamuda tasarruf dönemi başladı: Makam aracı yerine artık otobüs var! Haberi Görüntüle

HİPOTERMİ PROBLEMİ ORTAYA ÇIKMAKTA

Meteoroloji Mühendisi ve Afet Yönetim Uzmanı Prof. Dr. Mikdat Kadıoğlu konuya ilşkin yaptığı açıklamada şunları aktardı:

Normal şartlarda enkaz altından sağ çıkmak için süre 72 saat yani 3 gün. Şu anda hava şartları sebebiyle hipotermi problemi ortaya çıkmakta.

Enkaz altında insanlar korumasız kaldığı için gece özellikle hava sıcaklığı çok düştüğü zaman hipotermi olayı söz konusu. Zamana karşı yarış var hava şartları ve don tehlikesi problemi daha da sıkıntılı hale getiriyor."

Survivor Ezgi Avcı kimdir, memleketi neresi? Ezgi Avcı kaç yaşında, instagram adresi ne? Survivor Ezgi Avcı kimdir, memleketi neresi? Ezgi Avcı kaç yaşında,... Haberi Görüntüle

Lokum dağıtır gibi eşe-dosta makam koltuğu: İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı'ndan Veli Ağababa'ya torpil kıyağı Lokum dağıtır gibi eşe-dosta makam koltuğu: İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı'ndan... Haberi Görüntüle

GECE SAATLERİNDE ÇOK DAHA BÜYÜK SIKINTI OLUR

Arama ve kurtarmayı engelleyecek her detayın büyük sıkıntıya neden olduğunu belirten Prof. Dr. Mikdat Kadıoğlu: "Hipotermi problemini unutmamak lazım. 10 ve 5 derece altında üşümeye başlarız ancak gece özellikle sıfır ve altı yani eksi olduğu zaman çok daha büyük sıkıntı olur" ifadesini kullandı.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading