Yandex Metrica

Deprem bölgesi acil ihtiyaç listesi! Hangi malzemeler olmalı, nasıl hazırlanmalı?

Deprem bölgesi acil ihtiyaç listesi! Hangi malzemeler olmalı, nasıl hazırlanmalı?

Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesinde meydana deprem ağır hasarlara ve can kayıplarına yol açtı. Yardımsever vatandaşlar deprem bölgesinde acil ihttaç listesini araştırmaya başladı. Peki, Hangi malzemeler olmalı, nasıl hazırlanmalı?

Gündem

23.01.2024, 20:24

Kahramanmaraş yaşanan yıkıcı deprem çevre illerdede hissedildi. Vatandaşlar yardım için sefer oldu. Deprem bölgesi için ihtiyaç malzemelerinin neler olduğunu vatandaşlar merak etmeye, araştırmya başladı. Konuya ilişkin AKUT Vakfı Başkanı açıklamalarda bulundu.

Bayramın ikinci günü hava nasıl olacak? Meteorolojiden o illere sağanak yağış uyarısı geldi! İşte 11 Nisan Çarşamba il il hava durumu... Bayramın ikinci günü hava nasıl olacak? Meteorolojiden o illere sağanak... Haberi Görüntüle

SOĞUĞA KARŞI KIYAFETLER ÖNCELİK OLMALI

Mevsim şartlarına ve havanın soğuk oluşuna dikkati çeken Mahruki, "Kış koşulları, dışarıda kalan insanlar için de çok büyük bir problem. Bu şartlarda uzun süre dayanamaz insanlar. Önce soğuk iklime karşı dışarıda kalan insanlar için uyku tulumu, polar, battaniye kıyafet gibi, özellikle çocuklar için mont, bot, ayakkabı, eldiven gibi şeylerle hazırlanmalı" diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Mehmet Şimşek arasında kriz mi var, neden? Açıklama geldi mi? Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Mehmet Şimşek arasında kriz mi var, neden?... Haberi Görüntüle

KURTARMA EKİPLERİ İÇİN MALZEME HAZIRLANMALI

Arama-kurtarmada çalışacak görevlilerin kullanacağı kişisel koruyucu malzemelerin hazırlanmasının da önemli olduğuna dikkat çeken Mahruki, "Tabii ki birtakım tıbbi malzemelere ihtiyaç olacaktır mutlaka. Yapılacak yardımlar AFAD üzerinden gönderilmelidir" ifadelerini kullandı. 

İYİ Parti'de üst düzey bir isim daha istifa etti İYİ Parti'de üst düzey bir isim daha istifa etti Haberi Görüntüle

ÇADIR KURULMASI  ŞART

İnşaat Mühendisleri Odası Eski Genel Başkanı olan Cemal Gökçe ise bir an önce çadır kentlerinin kurulması gerektiği uyarısında bulundu. 17 Ağustos 1999 depreminde İstanbul İnşaat Mühendisleri Odası Başkanı görev yaptığını hatırlatan Gökçe, deprem sürecini yakından takip etmiş, kamuoyuna yönelik birçok açıklamalarda bulunduğunu söyledi.

Tüm hayırseverlere yardım çağrısı ile paylaşılan liste ise şöyle:

1. Çadır

2. Battaniye

3. Kumanya (Su, konserve, bisküvi vb.)

4. Uyku Tulumu

5. Kışlık Kıyafet (Mont, bot, kaban, bere, atkı, eldiven, yağmurluk)

6. Hijyen ürünleri (çocuk bezi, ıslak mendil, kadın pedi, sabun)

7. Soba (gazlı)

8. Power Bank (taşınabilir şarj cihazı)

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading